Són els protagonistes de les festes de setembre, però a l'abril no donen l'abast: els festers de la Mare de Déu al Peu de la Creu ens parlen de la Setmana dels Dolores, la Processó i la Trobada de Festers

Aitor Ballester, representant dels festers, ens desvela les activitats que estan duent a terme els festers de la Mare de Déu al Peu de la Cre durant el mes d'abril, a més dels tradicionals actes religiosos, destaca eixa trobada de festers dels anys anteriors en l'Espai Jove, que enguany se celebra el 25 d'abril.

—Com celebren els festers la Setmana dels Dolors?

Ha sigut molt gratificant, des de les reunions, la preparació de la creu per decorar l’església, les ofrenes, les lectures, els càntics, les paraules d’Ismael durant la missa, les cares de les mares al col·locar les tovalloles... aquest Septenari ha sigut fins ara uns dels actes més emotius al que hem assistit els festers. 

—Ara a mitjan abril toca participar en la processó.

Per altra banda, el dia 18 d’abril, celebrem la processó de l’enterro de Crist, en la que els festers acompanyem la Mare de Déu. És un dels dies més importants de la Setmana Santa, en el que no sols participem nosaltres sinó festers d’anys anteriors i, al qual convidem a tota la gent a assistir. 

—Finalment, com van els preparatius per a la trobada del dia 26?

La trobada és un dels actes que no pot faltar al calendari dels festers. S’ha convertit en una tradició que des de l’inici, ha sigut ben rebuda per tots els festers d’anys anteriors. Un dia en el que es reunim tots per passar una bona estona i contar-nos anècdotes. Com ja tots esteu assabentats este any es celebra el 26 d’abril. Des d’ací vuic convidar-vos a tots i a totes i informar-vos de que aquest any, a més, contarem amb la incorporació dels festers casats que, com a festers, també es mereixen participar en aquest dia. 

Informen i fotos: Aitor Ballester i Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual

19 abril 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres