Les dames del teatre avaluen l'èxit d'enguany i apunten alt: un musical per al 2015

Després de l'èxit de Les Sirenes, ciutat de vacacions, les alumnes del taller de teatre es plantegen nous reptes, inclús interpretar un musical en la pròxima edició de la Setmana de la Dona. La proposta va sorgir durant la projecció de l'únic vídeo existent de l'estrena de la seua obra i la regidora Eloísa Rosa estudia ara la forma de mantindre en marxa el taller per a les noves dames del teatre.

El Programa de la Dona combina projectes a nivell nacional i inclús europeu (com la inserció laboral a través del Programa Clara), amb la realització de tallers adaptats a les peticions de les dones de Puçol que participen en les activitats organitzades per la Regidoria de la Dona. De tots els organitzats este curs, el més reeixit ha sigut el taller de teatre que va començar al novembre amb un objectiu clar: estrenar una obra en la Casa de Cultura a principis de març, d'ací a la Setmana de la Dona.

L'objectiu es va complir davant d'un auditori ple i amb veïns en el carrer, sense entrada per a la funció… però ara eixe fi és només un principi, perquè estes dones volen més: convertides ja en les dames del teatre local, busquen nous desafiaments.

Les 17 alumnes del taller de teatre dirigit pel jove actor local Aitor Caballer, junt amb la regidora Eloísa Rosa i la tècnic Amparo Ferrer es van reunir dimarts passat, 15 d'abril, en l'Espai Social dels Majors per a assistir a la projecció del vídeo realitzat per un veí durant l'estrena de l'obra de teatre Les Sirenes, ciutat de vacacions, dins de la programació de la Setmana de la Dona.

Per a estes dones, que es pujaven per primera vegada a un escenari, este vídeo ha sigut la primera ocasió en què han pogut veure's a si mateixes durant l'actuació i han confirmat que volen continuar amb projectes d'este tipus, inclús han arribat a proposar un musical per a l'any que ve… encara que els agradaria que l'ajuntament utilitzara els equips de la televisió local per a gravar la funció.

Després d'explicar que des de la desaparició de l'EMTV Puçol i el tancament de l'empresa que la gestionava, Vídeo Industrial Puçol, “ja no és possible utilitzar eixos equips, encara que és una cosa que no sols heu demanat vosaltres, sinó també altres clubs i associacions de la població”, Eloísa Rosa Martínez, la regidora de la dona, va acceptar el nou repte de les alumnes i va prometre buscar els mitjans necessaris “per a posar en marxa un nou taller de teatre en què, entre altres coses, es puga treballar a fons com projectar la veu des de l'escenari perquè el públic, que omplirà també la pròxima obra, escolte nítidament els diàlegs des de la primera a l'última fila”.

La jornada, que va servir per al retrobament d'algunes alumnes que no es veien des de principis de març, perquè ara estan repartides entre distints tallers i el Programa Clara, va finalitzar amb l'entrega a cada una d'elles d'una còpia en DVD de l'obra de teatre i l'espot promocional de la Setmana de la Dona interpretat per Huit Teatre, el grup sorgit del taller amb Aitor Caballer.

I el compromís que s'apuntaran al nou taller de teatre amb el llistó encara més alt: intentar tirar endavant un musical.

Pareix complicat, però amb un grup tan animat mai se sap. No hi ha dubte que els tallers del Programa de la Dona estan funcionant: les dames del teatre són un bon exemple.

Informa i fotos: Sabín

fotos face 

381-mujeres-del-teatro-4

19 abril 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres