El col•legi Virgen al Pie de la Cruz retira el depòsit de gas propà gràcies a 14.000 euros de l'AMPA

Gràcies a la col·laboració de l'AMPA, que hi ha invertit entorn de 14.000 euros, ja ha sigut eliminat el depòsit de gas propà situat junt amb el pati d'alumnes de Primària del col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz. L'actuació ha sigut la inversió prioritària enguany de l'associació de pares, que ha dedicat gran part del seu pressupost a les obres de connexió amb el gas ciutat i a la substitució d'una instal·lació potencialment perillosa.

La retirada del depòsit de gas propà va ser el primer projecte plantejat este curs com a inversió de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes del col·legi, després de les reunions mantingudes amb el director del col·legi, Vicente Durbá. No obstant això, el procés ha sigut lent per dos motius: el preu inicial era molt elevat i les obres havien de realitzar-se quan no haguera alumnes en el centre.

La primera empresa a què es va demanar pressupost va valorar tot el treball d'instal·lació de la nova xarxa de gas ciutat en 21.000 euros, el que ens va paréixer molt car, així que vam anar demanant pressupostos a distintes empreses que foren col·laboradors oficials, finalment el cost que assumim els pares se situa entorn de 14.000 euros i ha sigut adjudicat a Cucart Instal·lacions”, apunta Carles Sanfélix, president de l'AMPA.

Mentres l'AMPA buscava ofertes, el col·legi ha realitzat els tràmits pertinents i els permisos per a realitzar l'obra de canalització del gas, per mitjà d'una rasa, des de l'avinguda Molí de Vent fins a les cuines del col·legi, on a més ha calgut realitzar una inversió els equips necessaris per a adaptar les connexions: canviar els injectors, noves canonades…

Des del mes d'abril el gas ciutat ja està funcionant i ja s'ha avisat oficialment a Repsol Gas perquè retire el depòsit, tasca que serà realitzada en les pròximes setmanes. 

El depòsit de gas propà portava 33 anys en el col·legi i mai ha passat res, però és evident que és un perill potencial i millor eliminar-lo ara que hi ha altres alternatives, perquè abans era l'única opció”, destaca Vicente Durbá. “A més, l'espai que deixa lliure ens permetrà crear una aula de psicomotricitat infantil que també tindrà les mesures adequades per a convertir-se en una aula de batxillerat si és que en alguna ocasió s'obri eixa línia d'estudis en el centre”.

La idea de posar en marxa una línia de batxillerat ja es va estudiar el passat curs, inclús es van fer uns tastos sobre els edificis actuals del centre per a veure si es podia construir les aules damunt el pavelló central, encara que al final la proposta es va desestimar perquè l'Arquebisbat ha decidit no invertir en novetats dels centres educatius concertats, donada la situació de crisi, i només es limitarà en estos anys a tasques de manteniment.

Tenint en compte el consum de gas, tant en calefacció i cuines com en els altres servicis del centre, la previsió és que esta inversió s'haja amortitzat en un període uns quatre anys, donat l'important estalvi econòmic que suposa la utilització del gas ciutat.

La direcció del col·legi i l'associació de pares continuen treballant junts per a aconseguir un centre més segur, amb millors instal·lacions i amb una major qualitat d'ensenyança

Informa i fotos: Sabín

fotos face

144-ampa-deposito-gas-4

15 abril 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres