El Gran Fons Vila de Puçol inundarà els carrers del poble i la platja de música, solidaritat i esport

Quan falten poc més de 24 hores per a l'inici del XVI Gran Fons Vila de Puçol, la directiva no per a (excepte per a esmorzar, això sí), els voluntaris ja tenen els horaris assignats, els patrocinadors ja han enviat les seues aportacions i els 1.843 inscrits esperen que arribe la vesprada del dissabte 12 d'abril per a disfrutar una de les carreres populars valencianes amb major acceptació.

Salva, Pepe, Paco, Vicent, Javi, Xema, José Miguel, Julio i María són els nou components de la nova directiva del Club Atletisme Puçol. El seu és una labor d'amor a l'esport, no en va van prendre possessió del seu càrrec el passat 14 de febrer, Sant Valentí, i a penes han tingut dos mesos per a organitzar la gran cita de l'atletisme local: el XVI Gran Fons Vila de Puçol, que se celebra el dissabte 12 a les 17.30 hores i ja compta amb 1.843 inscrits… encara que sempre se sumen uns quants corredors més, per lliure, sense dorsal, però amb ganes de disfrutar d'una bona carrera popular, sobretot si el temps acompanya.

Són novells, però els huit mossos i la mossa que formen esta directiva que estarà dos anys en el càrrec no són, ni de bon tros, jovenets nouvinguts. Porten anys corrents i implicant-se en altres associacions i, ara, debuten en l'atletisme, on la seua primera decisió va ser reduir els mandats a només dos anys, “perquè la gent no es creme, perquè quatre anys són massa per a mantindre l'espenta inicial”, reconeix Salva Maximino, el president.

En la reunió de coordinació del divendres, entorn d'una bona taula, en el que habitualment s'entén per “esmorzar de treball” (ja hem dit que no són nouvinguts) cada un va repassar els detalls a càrrec seu i tot està lligat i ben lligat: 3.000 taronges (gentilesa de Copuzol), 2.000 plàtans (gràcies a Frutomas Export), 2.000 pastissets (cedits per Dulce Hola), 200 voluntaris per a marcar el recorregut i atendre qualsevol eventualitat, multitud d'efectius de Protecció Civil (sobretot en la zona de la platja), Policia Local i Brigada Municipal.

Els corredors seran tractats amb la màxima carícia, cuidant tots els detalls per a fer més agradable la jornada: arreplega de dorsals en el pàrquing de l'antiga estació de Renfe (molt prop de la línia d'eixida), servici de vestuari en la mateixa zona (antiga nau de Renfe), massatgistes a l'arribar a meta, dutxes en el poliesportiu i tot ho precise per a guardar un bon record de la prova, incloent begudes i fruita en meta, a més d'un sac de regal per a cada corredor que inclou una camiseta tècnica i unes ulleres.

Junt amb la carrera, el públic podrà disfrutar al llarg de la vesprada d'una batukada (gentilesa del grup Kultrum d'Alboraya), d'activitats d'animació per als més menuts (amb pintura de cares i globus com a estreles de la funció), d'una actuació de tabal i dolçaina (en la zona de la platja), d'una discomòbil (en línia de meta) i de la informació puntual del speaker de la prova (en esta ocasió Kike Moret).

Esport, festa, música i solidaritat

Perquè en esta edició el Club Atletisme Puçol també col·locarà caixes per a arreplegar taps, tant en línia de meta com en els punts d'avituallament. Una arreplega de taps el destinatari de la qual és Tomás Esteve, el xiquet de Puçol que patix paràlisi cerebral i està seguint un complicat tractament en Philadelphia, per a la qual cosa necessita l'ajuda de tots… i el Gran Fons no seria menys que altres col·lectius locals.

I, vinculat a la solidaritat, també s'han pres mesures per a ajudar els discapacitats en la carrera: Jesús i El Penyo, ja estan inscrits i són els dos paratriatletes locals que estan confirmats, encara que algun més se sumarà a la prova. D'ací que les rampes en el passeig (per a ajudar en la pujada des del Camí Assegador) siguen una novetat rebuda amb grat per estos corredors.

Però no serà l'única novetat: enguany es corre per primera vegada per la Sendera Mangraners (inaugurada el passat mes de gener), un passeig de vianants que unix la platja i el nucli urbà, encara que per a això la pròpia directiva s'ocuparà de netejar-la durant el matí del dissabte; també hi ha preparades tres espatles de pernil per al primer de cada categoria a recórrer el tram inicial de la prova…

Finalment, a nivell esportiu està confirmada la presència de Cristina González García, corredora del Bikila campiona d'Espanya; de cinc atletes punters del Cárnicas Serrano, entre ells l'incombustible veterà Luis Félix… els que no estaran són precisament els corredors del Club Atletisme Puçol: la majoria d'ells col·laboren com a voluntaris en la prova del seu poble, que és l'única en la que disfruten veient córrer als altres, però ells només estaran en la línia d'eixida per a la foto oficial de l'organització.

Recorda't d'agrair a tots els que col·laboren amb nosaltres, no sols les persones que tiren una mà, sinó també les empreses que han aportat productes o patrocinen la prova”, recorda el president quan ja ha finalitzat l'esmorzar i cada un es marxa a ultimar els seus deures. “Ja saps, Caixa Popular, Sanlucar Group, tallers Rucauto, la cooperativa Copuzol, Frutomas Export, autocars Viazul, Praxia, Atmosfera Sport, Dulce Hola i l'Ajuntament de Puçol, si no fóra pels col·laboradors no podríem aconseguir una carrera d'un nivell tan alt”.

Dit queda, Salva. Que ho sàpien tots… i que el dissabte ningú falte a la cita amb la gran festa de l'atletisme i la solidaritat.

Informa: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

 

167-cartel-gran-fondo

12 abril 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres