Tres jóvens cooperants conten les seues experiències a Nepal i Cuba als alumnes de l'institut

Vicente Esteve, Mónica Donnellan i Jessica Ríos són tres jóvens de Puçol que han estat com a cooperants a Cuba i Nepal, en part gràcies a la subvenció de l'Ajuntament de Puçol, dins del programa de 0'7% de Cooperació Internacional. Per a explicar la seua experiència i sensibilitzar els jóvens han estat durant el matí del dimecres 9 d'abril amb els alumnes de batxillerat de l'Institut, exposant el seu treball, les seues sensacions, el que cada un ha aprés dels altres…

La xarrada forma part de les activitats de sensibilització i promoció del projecte que cada any realitza l'Ajuntament de Puçol tant en l'institut com en altres locals de la població, amb l'objectiu de potenciar la participació dels jóvens en projectes de cooperació internacional.

Tiko i Mónica han estat per segona vegada a Nepal al començament d'enguany, en un projecte en què a més de l'ajuntament participa la Fundació Solidària TAI. De la seua estada als peus de l'Himàlaia no sols van portar experiències positives i un esforç diari per ajudar a eixir avant una escola pública rural, sinó també la sensació que cal continuar ajudant des d'ací.

Eixa sensació es va materialitzar en un projecte inacabat que prompte serà una realitat: molts menors, en especial les xiquetes, no podien anar tots els dies a classe perquè de vegades havien d'agafar aigua del riu per a portar-la, entre altres llocs, al propi col·legi, que compta amb noves instal·lacions quant a servicis, però falta l'aigua.

La situació és delicada tots els dies de l'any, però especialment ara al juny, quan s'acosta l'època dels monsons. D'ací que hagen organitzat una jornada solidària amb Nepal el passat 5 d'abril, amb tallers, exposicions, rifes i concerts solidaris. El resultat: han recaptat 1.600 euros que, sumats als 500 que aporta TAI, són més que suficients per a la canalització de l'aigua des del riu fins al col·legi.

Per la seua banda, Jessica va estar el passat estiu, per segona vegada, a Cuba, en esta nova ocasió en companyia de Xavi Alcàsser, col·laborant en projectes de sensibilització sobre medi ambient i la protecció d'animals domèstics, en col·laboració amb la Fundació Aniplant.

En ambdós casos, Cuba i Nepal, el treball directe és important, però també les tasques de sensibilització ací, en el nostre entorn, per a aconseguir que els projectes de cooperació internacional seguisquen avant.

Per als alumnes de l'institut ha sigut una oportunitat única d'entendre com funciona això del 0'7% del pressupost municipal destinat a cooperació internacional i, per què no, de pensar a aportar algun dia el seu granit d'arena.

Una classe magistral. Sens dubte.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

356-charla-cooperacion-ies-2

10 abril 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres