Article d'Esquerra Unida del mes de febrer: “Alternatives en el treball”

Este és el text d'Esquerra Unida del mes de febrer, titulat Alternatives en el treball. El ple del 26 de març del 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament.

Tots sabem criticar i dir el que es fa malament per part d'este govern o l'altre, tot el món coneix els abusos comesos, per tant, nosaltres volem presentar la nostra política alternativa per a donar solució a estes retallades en els drets del treballador, la repartim en diversos punts:

1. Rebutjar el pagament del deute il·legítim, aquella que el govern del PP i la troica europea han generat per a rescatar a les caixes espanyoles i que no correspon amb el deute generat pels servicis públics i la protecció social.

2. La següent prioritat és reduir la desocupació actual, aprofitant al màxim el sector públic, creant empreses públiques en els sectors estratègics de la nostra economia, energia neta i renovable, transport, medi ambient, comunicacions i noves tecnologies. Així com la reinserció en el sistema públic d'aquelles empreses i servicis privatitzats pels anteriors governs de PP i PSOE.

3. Reforma fiscal tendent que pague més qui més guanya i qui més té, lluitant així contra el frau fiscal i evitant en la mesura que es puga l'economia submergida.

4. Nou model de finançament autonòmic, garantint així els drets socials, econòmics i culturals del país valencià.

5. Derogació de l'article 135 de la Constitució a fi de donar prioritat absoluta a la inversió pública, pensions i resta de servicis públics.

6. Retornar l'edat de jubilació als 65 anys a fi de seguir baixant-la gradualment.

7. Reduir la jornada laboral a 35 hores setmanals augmentant el salari mínim per damunt dels 1.000 €.

8. Abolir l'última reforma laboral.

9. Impedir els ERES d'empreses que hagen tingut beneficis l'any anterior.

10. Desenrotllament de polítiques que garantisquen l'alimentació i la vivenda a tota la població.

Amb estos 10 punts bàsics volem instaurar un sistema polític més democràtic, potenciant els servicis públics i la justícia social per a garantir que les crisis cícliques del sistema capitalista no tornen a repetir-se mai.

Pareix que no tinga res a veure amb la política municipal però tot al contrari estos temes de treball afecta tots els veïns de la nostra població, bé fins al pròxim mes i gràcies per la vostra atenció una vegada més.

Una opinió d'Esquerra Unida Puçol

12 Març 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres