La Seu Electrònica de l'Ajuntament de Puçol finalista dels Premis Societat de la Informació

El dijous 6 de març, en la Fundació Universitat Empresa de València, s'entreguen els premis Societat de la Informació 2014, on la implantació de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Puçol ha sigut triada entre els projectes finalistes, junt amb treballs de la Generalitat, la Diputació, l'Hospital Universitari La Fe i els ajuntaments de València, Alzira i Torrent.

Som un ajuntament xicotet, però estem al capdavant de la Plataforma d'Administració Electrònica per a les Entitats Locals, el que ens està permetent col·laborar per a posar en marxa tots els nous components, ja que els provem i validem el seu ús”, explica Diego Bahílo, responsable del Departament d'Informàtica municipal. “De totes maneres, no podríem haver arribat a este nivell si no fóra perquè la plataforma compta amb el suport i els recursos de la Generalitat Valenciana, les tres diputacions provincials i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies”.

El treball realitzat a Puçol comença amb un clar objectiu: convertir el ciutadà en l'eix central de tots els servicis i, per tant, es pretén que puga realitzar totes les gestions des de sa casa, amb un sol clic per a accedir a la Seu Electrònica a través de la pàgina web municipal www.puçol.es.

Proximitat, transparència i accessibilitat de tots els servicis públics són les claus amb què treballa l'ajuntament per a complir els objectius marcats en la Llei 11/2007. I tot això ha donat com resultat que en estos moments ja hi haja sis servicis en marxa: l'Oficina Virtual, les inscripcions a cursos, les autoliquidacions, la carpeta ciutadana, el tauler d'anuncis electrònic i els certificats d'empadronament.

Tots els mòduls creats a través de la plataforma ja els tenim funcionant, inclosa la possibilitat de consultar les dades tributàries des de casa”, continua el responsable informàtic. “Només falta la passarel·la de pagaments, que es va retardar perquè l'empresa encarregada de dissenyar el mòdul va tindre problemes i ja s'està treballant perquè el projecte el finalitze una altra empresa”.

I és que treballar tots al mateix temps pot provocar a vegades retards, però també és una garantia que la instal·lació i el manteniment de la Seu Electrònica tindran un cost menor, ja que les distintes administracions públiques treballen amb recursos compartits, un concepte que la regidora Paz Carceller, responsable de modernització de l'administració pública, sempre ha tingut molt en compte.

Per a un poble xicotet com Puçol és ja un gran premi ser un dels nou projectes finalistes dels Premis de la Societat de la Informació a la Comunitat Valenciana en 2014. Som conscients que els altres huit treballs són d'administracions i entitats molt més grans, però estar ací ja és un reconeixement al treball ben fet.

Més informació:

http://socinfo.es/seminarios/2824-sociedad-de-la-informacion-en-la-comunidad-valenciana-vi

http://socinfo.es/art-socinfo/2831-premios-comunidad-valenciana-2014

Informa i fotos: Sabín

223-paz-diego-2

06 Març 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres