Descobrim els secrets millor guardats de les 17 dones que s'allotgen en “Las Sirenas, ciutat de vacacions”

El dimecres 5 de març, a les 6 de la vesprada, en la Casa de Cultura s'estrena Las Sirenas, ciutat de vacacions, una obra escrita i dirigida pel jove Aitor Caballer i interpretada per les 17 dones del taller de teatre del Programa de la Dona. La sessió forma part de la Setmana de la Dona i per a entrar només cal aportar aliments no peribles per a Cáritas i Pásalo.

 No és tasca fàcil muntar una obra de teatre amb un director novell, un autor que en realitat és actor i 17 actrius que mai han actuat ni escrit una peça teatral. Però tots ells s'han posat mà a l'obra després de l'èxit d'un taller per a parlar en públic impartit per Aitor Caballer per a les alumnes del Programa de la Dona en el mes d'octubre passat.

Tant, que al novembre la regidor Eloísa Rosa Martínez ja havia posat en marxa el taller de teatre, amb classes pels matins en la Casa de Cultura.Amb respecte, però sense por (recordem, ja havien rebut el taller per a atrevir-se a parlar en públic), les alumnes van acceptar el desafiament de preparar una obra i estrenar-la durant els actes de la Setmana de la Dona.

I en això estem. Ja hi ha text. Ja s'han repartit els papers. Ja tenen nom: Huit Teatre. Ja tenim el cartell publicitari, dissenyat com és habitual en estos casos per Sento Pascual, del Departament de Comunicació.Ja tenim les fotos promocionals, gràcies a Sergio Mestre, també del DepCom. Ja hi ha data: el 5 de març a les 6 de la vesprada. I, com a colofó, encara que no cal pagar per l'entrada sí es demana la col·laboració solidària per a ajudar a Cáritas i Pásalo: tot tipus d'aliments no peribles seran ben rebuts.

Només falta conéixer un poc millor als protagonistes d'esta història… i d'eixa labor s'ocupa Aitor Caballer, un jove de Puçol que setmana sí i setmana també recorre Espanya interpretant al malvat Jafar en la versió teatral d'Aladín. Encara que en esta ocasió es desposseïx del turbant per a exercir de mestre de cerimònies de les 17 inquilines de Las Sirenas, ciutat de vacacions.

Un lloc creat per al teu descans… o potser no

Milagros Miñana és la senyora Celia, ama de l'Hotel. De jove, el seu somni era crear un espai de referència per a dones, i ho va aconseguir a l'obrir l'Hotel Les Sirenes. 30 anys després, tant de treball li ha passat factura i ha de deixar la gerència.

Anna Trachiner és Sofia, neboda volguda de la senyora Celia i nova i jove gerent de l'Hotel Les Sirenes. Vol donar un gir radical al funcionament de  l'Hotel, des de les activitats fins a les menjars, i les treballadores no estan molt d'acord amb ella…

Cristina Jiménez és Olga, una de les botons/netejadores de l'Hotel. Va començar fa trenta anys amb la senyora Celia i li continua sent fidel. A pesar que no està contenta amb Sofía, vol donar-li un vot de confiança i intenta posar pau entre les seues companyes.

Mª José Almenara és Claudia, una altra de les botons/netejadores.Deu anys en l'Hotel i mai ha estat tan disgustada com en esta nova etapa. Farta que l'obliguen a realitzar activitats que no són de la seua competència, intenta que quan una cosa no li agrada, se sàpia.

Elena Herrero és María, la recepcionista de l'Hotel les Sirenes. Encara que al principi no estava molt d'acord en què no hagueren hòmens en l'hotel, després de veure a les diferents famoses que s'han passat per allí i que ajuden al seu instint cotilla, és feliç darrere del seu mou de recepció.

Mª Carmen Zapico és Encarna, la cuinera de l'Hotel les Sirenes. Fan de la cuina tradicional, odia Sofia i a la seua amiga Amèlia per obligar-la a cuinar basant-se  en la dieta mercabiòtica, o és macrobiòtica? El que siga… però li pareix una cuina avorrida…

Manuela Serrador és Amèlia, la millor amiga de Sofia i nova trainer del centre vacacional Hotel Les Sirenes. El seu nou programa inclou exercici diari  i  una  dieta personalitzada baixa en greixos… i porta amb si un secret… el coneixerem? 

Mara Martínez és la jardinera?... un enigmàtic personatge del qual  no podem parlar encara perquè desvelaríem moltes coses… Si vols saber  quin  paper  juga  en  esta  història,  t'esperem   el  5  de  març  en  la Casa de Cultura.

JuanaPastrana és Juana, clienta de l'hotel i una de les germanes Velázquez. Ha aconseguit convéncer la seua germana perquè l'acompanye a l'Hotel les Sirenes i així s'aclarisca, perquè després del tancament de les seues oficines, res ha tornat a ser igual…

LolaPastrana és Lola, clienta de l'hotel. La seua germana vol que s'anime , perquè porta un temps de davallada emocional, perquè ja no pot fer les seues investigacions, i per això li hi ha portat a l'Hotel les Sirenes. Encara que Lola no està molt convençuda i intentarà anar-se d'allí en quant puga…

TeresaSanfélix és Soraya Ferrando, clienta de l'hotel. Una exmodel vinguda a  menys amb el pas del temps, però que no ha perdut el seu glamour. Eningú ho sapncara que ningú ho sap, està arruïnada i per això forma part del programa vacacional Les Sirenes. Algú la seguirà molt de prop estos  dies en l'Hotel… Què pretén?

MihaelaBumbacés Alia Ivaniesco, una periodista que es cola en l'Hotel amb la intenció d'escriure en el seu blog de viatges i experiències interessants. Com este treball no li dóna molts diners, també ven productes de bellesa a domicili, i intentarà aconseguir nova clientela en l'Hotel.

CarmenSebastiá és Aurora, una altra de les clientes. Una monja moderna, addicta a internet i a les xarxes socials. Després de la instal·lació de noves tecnologies en el convent, ha descobert l'Hotel les Sirenes, i la seua intenció és arribar allí per a  aclarir-se i oblidar-se de la rutina: magdalenes, galletes, galletes, magdalenes…

ÁngelaCarrasco és Sara, una clienta estrambòtica i especial. Molt bromista, igual et diu que és metge com decidix que és vident i et llig la mà… Des que va ser abducida pels extraterrestres, té visions que li fan predir el futur… o això creu ella…

Mª CarmenSastre és Teresa, clienta de l'hotel i metge jubilada. Ha passat molts anys de voluntària en el Congo amb Metges Sense Fronteres. Gràcies a ella més d'una persona salvarà la seua vida en l'Hotel…

Mª Dolores Chaparro és Teresa Rico, un dona milionària que no necessita ajudes per a pagar-se l'estada en l'Hotel. La seua missió allí és  una altra… el seu marit li està enganyant amb una altra i sap que eixa altra es troba entre les clientes de l'Hotel… la venjança arribarà prompte o tard…

MercheAlmenara és Amparo, clienta de l'Hotel i amiga d'Aurora.  Al contrari que la seua amiga monja, no té ni idea de xarxes socials ni internet, i pareix que no s'assabente molt de què va la pel·lícula. Una dona divertida i bromista a pesar de ser un poc callada… tota una contradicció…

I si tot el que has llegit no et convenç i vols veure les alumnes en acció, no deixes de veure l'espot promocional de la Setmana de la Dona que han realitzat les components de Huit Teatre junt amb Aitor Caballer i el Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Puçol: Donadina.

Escriuen: Aitor Caballer i Sabín | Fotos: Sergio Maestro | Cartell: Sento Pascual

174-cartel-semana-mujer

05 Març 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres