“Tirant Lo Blanch” sigué el tema que van escollir per a la presentación de la Falla Palau-La Torre

Després dels Nadals tocava posar-se en marxa per a començar la festa fallera. El passat 11 de gener la Falla Palau-La Torre es va vestir amb els seus millors trages valencians per a donar la benvinguda a la festa josefina amb la presentación de les seues falleres majors, presidents i cort d’honor per a l’any 2014.

Tot es quedà preparat per a que el dia següent a Reis començara el montatge de l’escenari. Entre tots van fer que poc a poc el somni de molts mesos es fera realitat. Camió amunt amb part del decorat, cotxes plens fins dalt d’estores… Col·locar cada cosa al seu lloc, proves de llum i música i jugar al Tetris amb la nova moqueta per a aprofitar-la al màxim.

Tot el treball donà com a resultat una presentació extraordinària on predominaren les sorpreses a les regines, tant les que deixaven el tro com les que des d’eixe dia representen esta comissió.

La vesprada començà amb una mala noticia. Plovia i no podien fer la cercavila per a arreplegar a les falleres majors. Però ningú es va desanimar i tots es quedaren al casal berenant i ballant amb la música de la xaranga. Una anècdota que recordaran per sempre, cotxes plens de falleres i fallers pujant a la Casa de la Cultura.

Una vegada tots al lloc els nervis ja es deixaven notar. Cadascú es va ocupar de la feina que tenia encarregada i creuaven els dits per a tot eixira com s’havia assajat.

I arribà el moment esperat, quan s’obrin les cortines mostrant a tots el treball de molt de temps envoltat per les flors valencianes, les falleres de la Cort d’Honor. El Tirant Lo Blanch i la literatura valenciana sigué el tema que van escollir per a esta presentació i l’escenari es mostrà com una biblioteca amb tot detall: llibres, ploma i tinter.

Així que ja tocava donar a conéixer els nous representants. Els germans Rubén i Natalia González i Blanch van passar a ser els caps de la xicalla per al 2014, mentre que Jaime Cordero i Sandra Almela es posaren al capdavant de la comissió major. D’esta manera Claudia, Vicente, Anna i Natxo van dir adéu al seu any de regnat, un any que sempre portaran al cor i a la memòria.

Tots es van emocionar amb l’exaltació de les falleres majors, amb unes poesies que feren eixir les llàgrimes no sols de les regines, sinó també de moltes falleres sentades a l’escenari. La nota de color la van donar els xiquets encarregats de les faixes, bandes i flors. Tots amb la lliçó apresa van fer un molt bon treball i van traure el  somriure del públic assitent. Els estandarts de la falla es vestiren amb els corbatins dels nous representats i la celebració acabà amb la visita de les falles convidades de la Junta Local Fallera de Puçol.

A la fi, un acte del qual tots es senten molt orgullos i que van celebrar amb un sopar on grans i menuts s’ho van passar d’allò més bé.

Informa: María Muñoz | Fotos: Falla Palau-La Torre

fotos face

146-falla-palau-torre-4

13 Febrer 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres