L'Associació de Cultura i Arts Tradicionals Xineses celebra per primera vegada l'any nou xinés a Puçol

Dissabte passat 1 de Febrer, l'Associació de Cultura i Arts Tradicionals Xineses de Puçol va celebrar el començament de l'Any Nou Xinés, més conegut en Xina com a Festa de la Primavera.És la primera vegada que es realitza en la població un acte d'este tipus que es va dividir en dos parts: d'una banda, exhibicions de kung-fu a l'aire lliure, i, per un altre, tallers de manualitats en un local tancat.

Enguany, 4712, comença l'Any del Cavall de Fusta, la simbologia del qual pronostica un any ple d'idees, amb un gran esperit de llibertat i grans potencials de desenvolupament. Amb estes premisses, des de l'associació local es va organitzar una matinal destinada a fomentar la cultura xinesa entre els més menuts.

La celebració va transcórrer en harmonia i amb una gran col·laboració de pares i xiquets de totes les edats, que es van involucrar en la realització de les distintes activitats, totes basades en motius xinesos, per a donar a conéixer diferents tradicions d'esta ancestral cultura. 

Els tallers de manualitats van permetre als peques dissenyar retallables, pintura de gots, crear pergamins i fanalets voladors, tots ells elements propis de la tradició oriental.

El joc de tangram, basat en la realització de figures a partir de cinc peces amb formes geomètriques, ja era conegut per alguns, encara que no sabien res del seu origen xinés.

Finalment, el teatre de llum negra va permetre a tots els assistents disfrutar d'una representació nova per a la majoria.

A mitjan matí,  alumnes de l'Escola He-Ren i del col·legi Virgen al Pie de la Cruz ens van delectar amb exhibició de kung-fu en què es van mostrar des de tècniques bàsiques, fins maneig d'armes (pal, espasa, fuet, ganivets), a més d'exercicis d'elasticitat i potència.

Amb la combinació d'estos tallers, a més de divertir-nos, intentem potenciar el poder de concentració, l'habilitat psicomotriz fina, la imaginació i la paciència, atributs molt importants en el desenvolupament del ser humà.

Gràcies a tots per assistir.

Informa: Montse Jaraba | Fotos: Sergio Maestro

fotos face fotos face

 122-anyo-nuevo-chino-2

13 Febrer 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres