Un centenar de grans i menuts pinten de verd La Costera en el Dia de l’Arbre

El passat diumenge 2 de febrer, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord celebrà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, el Dia de l’Arbre en el Paratge Natural Municipal La Costera. Esta cita, que va comptar amb la participació d’un centenar de veïns de Puçol i d’altres pobles de la comarca, va permetre plantar 150 arbres i dispersar centenars de bombes de llavors per este paratge natural de la Serra Calderona.

Per tercer any consecutiu, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord commemorà el passat diumenge el Dia de l’Arbre a La Costera de Puçol, un paratge natural municipal que des de 2011 està baix la custòdia del territori de l’organització ecologista.

En esta activitat, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, van participar un centenar de veïns d’esta localitat i d’altres pobles de la comarca que, pam a pam, van plantar en La Costera 150 arbres de diferents espècies forestals.

Concretament, durant la celebració del Dia de l’Arbre en este paratge natural de la Serra Calderona es van plantar carrasques (Querqus ilex), sureres (Querqus suber), garroferes (Ceratonia siliqua) i oliveres bordes (Olea europaea var. sylvestris), a més a més de pins (Pinus pinaster i Pinus halepensis).

La majoria dels plançons van ser facilitats pel Centre d’Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient. Però, també es van plantar carrasques i sureres produïdes per AE-Agró Horta Nord i adoptades pels voluntaris que, durant 2013, van participar en les activitats mensuals que organitzen els ecologistes en La Costera.

Després de la plantació i de recobrar forces amb un suc de taronja ecològic, grans i menuts van passejar pel Camí dels Polvorins de Riotinto, dispersant per la pineda que separa La Costera del Barranc Pasqual centenars de bombes de llavors de murta (Myrtus communis), fleix valencià (Fraxinus ornus), surera, garrofera i carrasca .

Des d’AE-Agró Horta Nord volem agrair a tots els assistents la seua participació en el Dia de l’Arbre i convidar-los a ells i a tota la ciutadania al Dia de l’Arbust, que es celebrarà a La Costera el proper dissabte 22 de febrer amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol i Xarxa Joves.net. A més a més, vos recordem que este diumenge 9 de febrer commemorem el Dia Mundial de les Zones Humides a la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagell amb el Club l’Athlètic Massalfassar i el Grup d’Anellament l’Horta (Societat Valenciana d’Ornitologia).

T’esperem!!!

Informa: Miguel Crespo | Fotos: Sabín

fotos face 

123-dia-arbol-costera-5

07 Febrer 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres