Miguel Ángel Rodríguez: 48 hores amb bicicleta de saló per a recolzar a l'Associació de Malalts de Crohn

El 28 de febrer, Miguel Ángel Rodríguez inicia un nou repte personal per a recaptar fons amb què ajudar a l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACCU) de València. Romandrà 48 hores pedalejant en una bicicleta indoor i, al mateix temps, conquistar el rècord mundial de permanència, connectat per Internet, tot això en el gimnàs Enzo Sport de Museros.

Joaquín Ponce és el secretari de la Comunitat Valenciana i delegat d'ACCU a Puçol. Miguel Ángel Rodríguez és un esportista nat que al morir el seu mare, després de vint anys de patir la malaltia de Crohn, es va prometre a si mateix dedicar-li un homenatge cada any en forma de repte esportiu.

De la unió d'ambdós va nàixer el passat any el repte per a ajudar els malalts de Crohn: enguany vol superar-se realitzant 48 hores de ciclisme de saló Bkool, amb presència de públic, classes de spinning, funky, aerosalsa, aquagym, piscina, jaccussi, sauna, etc., i el suport d'ACCU, de diverses firmes comercials, la penya ciclista de Massamagrell i la Diputació de València, que el 26 de febrer organitza la presentació pública del desafiament.

Volem donar a conéixer el que és la malaltia, la patologia que presenta en persones de distintes edats, enguany es vol dedicar este esdeveniment als xiquets, i s'entregarà part d'allò que s'ha recaptat a la investigació d'estes patologies pediàtriques”, explica Joaquín Ponce. “Un dels objectius de l'associació és l'autoajuda i recaptar fons per a mantindre la investigació, d'ací que durant este desafiament de les vint-i-quatre hores en corró anem a posar un punt informatiu per a vendre llibres, revistes, informar i també arreplegar donatius”.

ACCU València va nàixer en 1993 com una associació sense ànim de lucre que agrupava els familiars de malalts de Crohn i colitis ulcerosa. L'objectiu era donar a conéixer la malaltia entre el gran públic i millorar la qualitat de vida dels malalts i els seus familiars. I és que el desconeixement és un dels grans problemes d'una malaltia coneguda des de fa poc de temps.

La malaltia de Crohn i Colitis ulcerosa és relativament nova, i d'origen desconegut”, continua el president. “Hui sabem que hi ha persones amb una predisposició genètica a patir-la i, encara que no es coneix la causa de la malaltia, en ambulatoris, centres d'especialitats i hospitals la coneixen molt bé, perquè dia a dia s'investiga per a saber més, fruit d'això són els nous tractaments cada vegada més efectius per a combatre-la”.

Una d'eixes persones que coneix bé la malaltia és Miguel Ángel Rodríguez, la mare de la qual la va patir durant vint anys. Des de la seua defunció, organitza cada any un desafiament personal en la seua memòria.

A més de Joaquín i Miguel Ángel, són molts els esportistes, institucions i empreses que s'han sumat a esta iniciativa solidària: Enzo Sport cedix gratuïtament totes les instal·lacions; Bkool aporta les bicis, corrons i ordinadors per a realitzar carreres virtuals per Internet; multitud de col·laboradors recolzen la iniciativa, entre ells la penya ciclista de Massamagrell.

De tot això donaran bona compta Joaquín Ponce i Miguel Ángel Rodríguez el pròxim 26 de febrer en l'acte de presentació oficial del desafiament, junt amb el diputat provincial d'esports Miguel Bailach, que des del primer moment també ha recolzat obertament la prova.

La cita és des del 28 de febrer a les 19 hores fins al 2 de març a les 20 hores, en el gimnàs Enzo Sport de Museros: si t'atrevixes, anima't a pedalejar amb Miguel Ángel. Si el teu no són els desafiaments, senzillament, acosta't i col·labora amb l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de València.

I recorda que mentres Miguel Ángel pedaleja s'impartiran classes i cursos en el gimnàs Enzo Sport, en el carrer Francesc de Vinaeta, de Museros.

Acceptes el repte?

Més informació:
http://www.accu-valencia.es
 
http://crohncolitispuzol.wordpress.com

Informan: Joaquín Ponce i Sabín | Disseny cartell: ACCU València

128-cartel-reto-deportivo-1

06 Febrer 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres