La secció de muntanya del Club Atletisme Puçol disfruta de la Lliga Autonòmica de carreres de muntanya

El diumenge dia 26 de gener es va celebrar la primera prova de la Lliga Autonòmica de la FEMECV (Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana).Es disputava en Cases del Senyor, a Monòver, on es van reunir els millors corredors de muntanya de la Comunitat Valenciana per a recórrer la Serra del Vedat: 22 quilòmetres, amb un desnivell positiu d'1.248 metres positius, o el que és el mateix 2.496 metres acumulats.

Els 500 corredors federats participants venien de totes parts del territori valencià, a més de Múrcia i Aragó. Es van enfrontar a la primera de les tres proves de què consta esta competició. El 9 de febrer ens espera una nova cita a Almenara i el 2 de març a Tavernes de Valldigna. En definitiva, una prova en cada una de les províncies de les nostres comunitat.

Després de la positiva experiència de 2013, on el Club Atletisme Puçol debutava amb notables resultats finals (els xics van acabar en la 11é posició i les xiques les 5a per equips), per segon any consecutiu la nostra secció de muntanya participa en la Lliga Autonòmica amb 8 corredors: 5 en categoria masculina, 3 en femenina i, per descomptat, també per equips.

La prova de la Serra del Coto es va desenrotllar amb una duresa constant: els 8º C. de temperatura existent així ho presagiaven. En els primers 3 quilòmetres i mig pugem una dura ascensió de més de 400 metres positius, a continuació vam descendir durant 5 quilòmetres tot allò que s'ha pujat fins al moment en una mescla de pista i senda. Ací arribava el punt crític de la prova on en poc menys d'1 quilometre pugem més de 350 metres positius.

A partir de l'equador de la prova seguim per la cima de la muntanya del Coto, de 996 metres, amb molt de vent fred. Diversos quilòmetres per davant amb constants pujades i baixades per senda i roca… Així fins al quilòmetre 18, on pràcticament només quedava baixar, però quines baixades. Personalment el tinc clar: “És dur, però arribes a meta, content, sempre donant-lo tot per l'equip, pel nom del club, pel teu poble, per tu, pels teus”.

109-carrera-serra-coto-5

És una carrera individual, però té altres al·licients. Quan competixes per equips, se sumen els temps dels 3 primers corredors que entren en meta. Així, en categoria masculina vam quedar els 10é, superant la classificació de l'any passat i l'equip femení va obtindre una magnífica 5a posició.

No podem deixar d'elogiar a les nostres 3 corredores pel seu valor i esforç, ja que eren debutants en carreres de muntanya federades i ho van fer realment bé.

Així ho reconeix Silvia Cayuela, puçolenca establida a Almenara: “És dur entrenar i preparar-se per a córrer este tipus de carreres, ser mare i corredora no és fàcil”.Silvia sap bé del que parla, la seua xicoteta tan sols té 14 mesos. “Per a mi la carrera ha sigut molt dura, intensa, dolorosa, però gratificant al mateix temps. Anem el que ve sent… pur sadomasoquisme”. Després de recuperar l'alé, agafa la seua filla en braços, ens somriu i es despedix amb un inoblidable “hi ha un abans i un després al realitzar este tipus de carrera”.

Porte només 7 mesos corrents i sens dubte és la carrera de muntanya més dura que he fet, però també la més gratificant i la que major grau de satisfacció m'ha produït, sobretot a l'entrar a meta”, assegura una altra de les heroïnes de la prova, Magda Cayuela, veïna de Puçol amb dos filles, de 4 i 9 anys, respectivament, que no ix de la seua sorpresa per estos resultats: “Quan encara falten quilòmetres creus que no arribaràs, però traus eixa energia per a aconseguir-lo i et sorprens a tu mateixa”.

 “A mi m'ha agradat molt. Sobretot m'ha encantat la segona pujada, la més curta en distància però més dura en altitud amb els seus 350 metres”, recorda un altre veí, José Miguel Pedro. “Des de dalt les vistes eren espectaculars a pesar del vent, amb baixades ràpides molt corredores que em van ajudar a rascar uns segons al crono”.

Finalment, la saguntina Silvia Piera també va complir amb les expectatives suscitades quedant la primera de l'equip femení. Però no sols elles van donar la talla. També donem l'enhorabona pel seu debut a Vicent Torres, tot un diamant en brut per la seua meritòria classificació.El de Petrés, a pesar dels seus problemes estomacals, es va deixar la vida pel seu equip. De la mateixa manera cal felicitar a Dani Izquierdo pel seu tenacitat i camaraderia, realitzant la funció de llebre a les nostres xiques. I, com no podia ser de cap altra manera, reconéixer l'esforç de David García, que encara no està en el seu nivell òptim de forma, però que es deixa la pell en cada carrera.

Des d'estes línies invitar totes les persones que els agrade córrer per la muntanya, a formar part d'esta gran família que és la Secció de Muntanya del Club Atletisme Puçol. No ho dubtes, pregunta per nosaltres en el Poliesportiu Municipal de Puçol. T'esperem!

Informa: Francisco Sanchis Plati | Fotos: Club Atletisme Puçol

fotos face 

 109-carrera-serra-coto-4

02 Febrer 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres