La plaça de bous de Puçol obri la seua programació el 4 de març amb el concurs nacional de retalls

La plaça de bous de Puçol obri la seua programació el 4 de març amb el concurs nacional de retalls

La plaça de bous de Puçol obri la seua programació el 4 de març amb el concurs nacional de retalls

Retalladors a Puçol.

Vint retalladors d'Espanya i França que es donaran cita el dissabte 4 de març, a les 16'30 hores, en la plaça de bous portàtil situada en el polígon industrial sud de Puçol, en l'acte que obrirà un cap de setmana taurí de primer orde: començarà el dissabte a la vesprada amb el concurs nacional de retalladors, seguit a la nit de l'autonòmic d'emboladors i, ja el diumenge, la correguda de bous amb Canales Rivera, Leandro Marco i Juan Àvila.

Es tracta d'una competició artística en què els retalladors professionals s'enfronten a bous salvatges en puntes practicant les crides ''primeres sorts del toreig'', totes elles realitzades a cos net. Un espectacle que resulta una prova de valor, art, passió, camaraderia i un llarg etcètera de condicions i valors, que tant se troben a faltar en esta societat.

El concurs nacional de retalls comptarà com coprotagonistes amb els bous del marqués d'Albaserrada, amb divisa verda, roja i blanca, una punta d'espasa en ambdós orelles i procedents de caps de Gamero Cívico i Juan Pedro Domecq.

L'acte ha despertat una gran expectació en el món dels retalladors, fins a tal punt que es donaran cita participants de sis zones d'Espanya i una de França.

Concretament, els vint participants són: Comunitat de Madrid: Sergio Delgado (Chinchón), Julián Carpio (Morata de Tajuña), Raúl Ramírez (Arganda del Rei), David Ramírez (Arganda del Rei). Conca: Rubén Palomino (Conca). Valladolid: Juan Manuel Lázaro (Medina del Campo). Jaén: Antonio Ortega (Arroyo del Ojanco). Navarra: Asier González (Tafalla). França: David Casarín. Finalment, de la Comunitat Valenciana: David Sánchez 'Rata' (Burriana), Francisco Paris 'Foro' (València), José Mª Navarro 'Chipu' (Cheste), Jota (Vall d´Uixó), Cristian Pérez (Vall d´Uixó), Juan José Martínez 'Majete' (Puçol), Rafael Piñol 'Yuno' (Puçol), Cabra (Puçol), Javier Bosch 'Nelet' (Puçol), Carlos Alonso (Puçol), Fran Mesas (Puçol).

Majete es despedix el 4 de març

Com a normes per a este certamen nacional, s'han dissenyat unes bases específiques, que establixen com a primera mesura agrupar els participants en cinc grups de quatre retalladors; passarà a la final un retallador de cada grup; els bous i la posició de cada retallador se sortejaran una hora abans del concurs, comptant amb la presència dels propis participants; les sorts es valoraren totes per igual, buscant sempre la màxima perfecció de cada una.

Les sorts a valorar seran les següents:

a) Retall: Cridar el bou de cara, eixir a l'encontre i tallar-li l'arrancada, guanyar-li la cara i eixint d'esquena. Regatejar al bou, caminar-li per la cara i evitar l'agafada.

b) Salt: Córrer cap al bou i elevar-se sobre ell.

c) Esquivament: Cridar el bou de front, aguantar la seua arribada i enganyar-lo amb un moviment de cintura.

Es puntuarà de l'1 al 10, segons l'execució de la sort realitzada. El jurat estarà compost per cinc retalladors retirats, que se situaran per separat en distints punts de la plaça, i que posteriorment s'uniran per a sumar la puntuació de cada u. El retallador amb la màxima puntuació de cada grup passarà a la final. En la final el sistema de puntuació serà el mateix que en la fase de classificació.

26 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres