La Unió Esportiva Puçol creix en l'esportiu i en allò humà: una gran escola per a 281 jugadors

Novembre ha sigut un mes especialment actiu per a la Unió Esportiva Puçol, l'equip local de futbol: el diumenge 10 realitzava la presentació oficial dels 281 jugadors que componen l'escola i els equips d'aficionats esta temporada; el dimarts 12 entregava a Cáritas allò que s'ha recaptat en eixa jornada que, a més, va ser solidària amb els que ajuden; i el divendres 15 presentava en la Casa de Cultura tots els nombres als seus socis, en l'assemblea general.

L'actual directiva, presidida per Vicente Bosch, ha centrat els seus esforços a fer de la UD Puçol l'equip del poble, en el que tots els xicotets aspiren a jugar: una aposta pel planter que hi ha traduït en un augment considerable de fitxes, passant de 228 en 2011 a 281 en 2013, alhora que ha crescut el nombre d'equips, comptant en l'actualitat amb 17 en l'escola (des de querubins a juvenils) i amb 2 equips aficionats (que militen en 1a regional i preferent).

A més, tenim un equip femení compartit amb La Pobla de Farnals, perquè no hi havia jugadores suficients en cap de les dos poblacions per a completar un equip complet, i l'equip de veterans”, explica Gonzalo Alcácer, directiu encarregat d'organitzar els esdeveniments.

Però no són els números, sinó la qualitat del treball el que defén la directiva en el seu projecte esportiu: tots els equips tenen entrenadors titulats, preparats per a portar l'escola, amb el títol de nivell 2 o 3; es realitza un control de fitxes en cada entrenament; hi ha dos entrenadors de porters, un per a futbol 8 (de querubins a alevins) i un altre per a futbol 11 (d'infantil a aficionats); i tres fisioterapeutes per a cobrir tota la setmana, tant entrenaments com partits de l'escola i els aficionats… fisios que, entre altres materials, disposen de desfibril·lador per a casos d'emergència, encara que afortunadament encara no ha calgut utilitzar-lo.

A més hem reduït gastos en l'escola i en els equips aficionats, no tenim deutes i paguem puntualment, per la qual cosa tenim una economia justa, però sanejada”, subratlla Vicente Bosch. “El que tenim molt difícil és continuar creixent, perquè les instal·lacions se'ns queden xicotetes per a ficar de dilluns a divendres l'entrenament de tots i fem randes de boixets perquè càpien tots els partits en dissabtes i diumenges”.

De dilluns a divendres, de 17 a 22 hores, el camp municipal ha d'albergar l'entrenament dels 19 equips i, a més, el cap de setmana cal acomodar tots els partits que toquen eixa jornada a casa, tant de l'escola com dels dos equips aficionats, el que moltes vegades implica ajustar amb la directiva de l'equip visitant horaris pactats perquè tots càpien.

En total es van jugar 1.665 partits en l'última temporada i es van realitzar 25.000 hores d'entrenaments de dilluns a divendres en el camp José Claramunt”, explicava Manolo García, director de l'escola, en l'assemblea general. “Un gran esforç de coordinació i un enorme treball perquè tot estiga a punt i, a més, amb bons resultats en l'apartat esportiu”.

Dades tots ells oferits per la junta directiva al complet divendres passat 15 en l'assemblea celebrada en la sala d'actes de la Casa de Cultura, en el que també és un esforç notable per mantindre tots els socis i veïns informats de la progressió de l'escola i del dia a dia del club.

I encara i així, la UD Puçol encara té temps per a pensar en un poc més que l'escola i l'estrictament esportiu. Com a mostra, un botó.

El diumenge 10 de novembre va realitzar la presentació de tots els seus jugadors, però també va organitzar per segona temporada una jornada solidària amb la gent solidària: va arreplegar aliments no peribles per a entregar a Cáritas i, gràcies a la col·laboració dels pares i jugadors, una furgoneta plena va ser portada a l'economat.

A penes 48 hores després, la directiva es reunia amb l'alcaldessa Merche Sanchis i amb Ximo Esteve, president de Cáritas Interparroquial de Puçol, per a realitzar l'entrega dels aliments i el material de neteja i higiene arreplegat el diumenge. Un material que fa falta cada dijous, quan l'economat obri les seues portes per a atendre a un bon nombre de famílies de la població.

I és que, com deia un dels directius, encara que reconeix que no són paraules seues, ni excessivament originals: “La Unió Esportiva Puçol és més que un club”.

Sí, és una escola en tots els sentits: en l'esportiu i en allò humà.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

mas-fotos facebook mas-fotos facebook  
mas-fotos facebook mas-fotos facebook  

1161-udpuzol-entrega-caritas-4

26 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres