Sabries com actuar si tingueres a càrrec teu un familiar dependent?

Del 18 de novembre al 4 de desembre, dotze familiars que tenen a càrrec seu persones dependents, veïns de Puçol i El Puig, participen en un curs formatiu per a saber com actuar en les distintes circumstàncies. Coordinat per Verónica Blázquez i amb participació d'experts en el tema que exercixen de professors, el curs s'impartix en l'Espai Social dels Majors pels matins.

Este curs és la primera vegada que s'impartix des del servici municipal, ja que fins al 2011 de la formació s'ocupava la Conselleria de Benestar Social. Verónica Blázquez, terapeuta familiar del SMAD (Servici Municipal d'Atenció a la Dependència) ha sigut l'encarregada de localitzar els familiars interessats, buscar al professorat, coordinar el temari i, en definitiva, posar en marxa per primera vegada este curs pràctic per a ensenyar com treballar amb una persona dependent.

Comptem amb dotze alumnes, tots ells persones majors que tenen a càrrec seu parents dependents”, explica Verónica. “Són veïns de Puçol i El Puig, perquè ambdós pobles compartim el SMAD, i és la primera vegada que acudixen a estes sessions formatives que han de realitzar tots aquells que cuiden altres persones, tal com marca la Llei de Dependència”.

Les classes s'impartixen tres matins a la setmana en l'Espai Social dels Majors, comptant a més amb la presència de tècnics i professors que s'han sumat a la iniciativa de forma desinteressada, ja que no cobren res per impartir les classes.

L'hem dividit en tres matins a la setmana per a deixar temps a la resta d'activitats que realitzem en el servici municipal, com l'arreplega de sol·licituds, els informes per a Conselleria i l'atenció continuada a les reclamacions que presenten els familiars, sobretot relacionades amb el cobrament de la dependència”, finalitza la terapeuta.

Informa i fotos: Sabín

mas-fotos facebook

 1168-curso-cuidadores-dependientes-3

26 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres