Dones, hòmens, alumnes, polítics i veïns de Puçol ho tenen clar: Trenca el teu silenci, hi ha eixida

Durant el matí del dilluns 25 de novembre, Puçol s'ha unit a la lluita contra la violència de gènere amb un acte en la porta de l'ajuntament en què han estat presents la corporació municipal, alumnes i professors de l'institut, alumnes del Programa de la Dona, l'Escola d'Adults, el Taller de Discapacitats, el Col·lectiu de Dones, les Dones Tyrius i el Programa Clara.

La regidora de la dona, Eloísa Rosa Martínez, ha sigut l'encarregada de presentar l'acte, que ha consistit sobretot en la lectura de manifestos dels distints col·lectius participants.

El més emotiu segurament ha sigut el treball de l'EPA (Escola Permanent d'Adults): els alumnes han creat, junt amb la seua professora Lola Mercado, la lletra d'una cançó, la música original de la qual és de Don Moen i els arreglaments de Jean Pierre Boudon. Hui, enfront de l'ajuntament, Iván Victoriano Guerrero, alumne de l'escola, ha cantat en directe el tema.

Igualment significatiu ha sigut l'enorme treball presentat pels alumnes de l'institut, els que han recorregut el nucli urbà amb pancartes al·lusives al Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Una vegada en la plaça, utilitzant les pancartes com a fil conductor, un grup d'alumnes ha llegit un manifest, cada un aportant algunes frases al mateix. Un bell treball en grup.

Darrere de la presentació de tots els treballs de col·lectius locals, la regidora ha tancat el torn d'intervencions amb la lectura d'un manifest contra la violència de gènere. A continuació, s'ha guardat un minut de silenci, amb l'únic acompanyament de la breu peça musical A last goodbye (Un últim adéu) de Zbigniew Preisner.

L'acte ha estat, a més, presidit per una pancarta penjada de la fatxada de l'ajuntament, en la que s'arreplegava l'eslògan municipal que invita a actuar, a abandonar el statu quo: “Trenca el teu silenci, hi ha eixida”.

A més, enguany les activitats organitzades per la Regidoria de la Dona no s'han limitat a este acte puntual, sinó que van començar setmanes abans amb una mostra fotogràfica titulada #Nodonaigual, que s'ha estat exhibint en l'Institut d'Educació Secundària, i continuarà amb distintes projeccions de curts en vídeo per a sensibilitzar sobre la violència de gènere a col·lectius com els alumnes de l'institut, els cursos de dones i l'escola d'adults.

La mostra fotogràfica ha sigut la primera activitat que hem organitzat enguany entorn del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, perquè és important sensibilitzar als més jóvens”, explica la regidora de la dona. “I, com sempre, per al 25 de novembre hem convocat a associacions, col·lectius de dones, estudiants i altres representants de distints sectors perquè se sumen a la lluita en l'acte en la plaça enfront de l'ajuntament”.

Informa: Sabín | Disseny pancarta: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

mas-fotos facebook

1202-acto-contra-violencia-6

25 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres