Julio Lucia: “Ajudart ha sigut un rotund èxit gràcies a la col•laboració de veïns, entitats i els nou artistes”

El dissabte 16 se celebrava Ajudart, primer Festival de Cantants Solidaris en la Casa de Cultura, amb l'actuació desinteressada de nou artistes de primer orde, entre ells Xino Gómez (actualment en el programa La Voz de Telecinco), Emilio Solo o Vanessa Corbí. Un gran èxit de públic i, sobretot, una gran ajuda de tot un poble a Cáritas. Així ho va viure Julio Lucia, la persona clau per a organitzar l'esdeveniment.

Han passat tan sols onze mesos, però han passat tantes coses. Pareix que va ser l'altre dia, era a finals de gener, crec, quan el cap del Departament de Comunicació em feia una entrevista sobre la meua entrada en este ajuntament com a regidor mentres ens preníem alguna cosa en la cafeteria de la Casa de la Cultura. Invitava jo, naturalment.

Van sorgir moltes preguntes en una relaxada conversació; una d'elles m'incitava a desvelar algun possible projecte que caminara pel meu cap ja des de les primeres setmanes com a regidor.

Llavors encara no tenia nom, però eixe esdeveniment solidari porta mesos en el meu cap, aquell dia ja vam parlar d'ell i fa tan sols uns dies, dissabte passat 16 de novembre, es va fer realitat el primer Festival de Cantants Solidaris, Ajudart.

La idea que li vaig exposar a Sabín era senzilla: portar uns quants artistes que canten gratis per a un acte benèfic i es recapta diners per a una associació. Encara que no recorde tota la conversació (vam prendre només café, això sí ho recorde) potser la següent pregunta va ser: “Per què vols fer açò?”. I la meua resposta va ser contundent: “Perquè puc fer-lo”.

Pense que si pots fer una cosa per a ajudar als altres i a més d'una forma bella no has de pensar-te'l molt: fes-lo i ajuda.

Jo sabia que tenia els mitjans, per fortuna molts amics meus són bons artistes atés que la meua dona ho és també i ens movem per eixos cercles; i, per si no fóra poc, tenia un gran escenari, la sala d'actes de la Casa de la Cultura.

La labor més complicada de tot açò va ser segurament fer entendre la gent que els artistes que venien a actuar oferirien un gran espectacle: ocorre a vegades quan et regalen alguna cosa, de sobte creiem que val menys de la mitat.

Afortunadament, la gran majoria dels veïns va entendre el que valia l'espectacle quan van començar a veure'l. En açò va treballar moltíssim el Departament de Comunicació, fent un gran esforç per donar a conéixer-lo al poble a través de la web i de les xarxes socials, publicant les fotos i la biografia de cada un dels participants i tota la informació que ens va anar arribant, inclosa una gravació en vídeo en Mediterrani TV, on Vanessa Corbí actuava en directe.

La col·laboració de veïns i entitats va ser clau per a convertir Ajudart en una cosa cèlebre: a més dels artistes, l'acadèmia de perruqueria Essencial va oferir gratuïtament el seu treball per a deixar-los perfectes a nivell de maquillatge i pentinat, i la presentació d'este festival va anar de la mà de Mentxu Balaguer. I, com no podia ser de cap altra manera, Cáritas que va portar a un nombrós públic i que va ajudar en absolutament tot.

Indubtablement sempre hi hi ha coses que millorar, però Ajudart va ser un rotund èxit, el públic va acabar aplaudint de peu i no per quedar bé, ens van felicitar a tots… encara que a mi no em feia falta, el meu premi era veure la Casa de la Cultura plena i al públic molt content, evidentment eixa va ser també la recompensa dels artistes, la calor del públic.

Informa: Julio Lucia | Fotos: Sergio Maestro

mas-fotos facebook mas-fotos facebook mas-fotos facebook
mas-fotos facebook mas-fotos facebook mas-fotos facebook
mas-fotos facebook mas-fotos facebook mas-fotos facebook

1193-ajudart-festival-cantantes-solidarios-2

22 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres