Cinc alumnes del col•legi britànic Caxton College es proclamen guanyadores de la XIII edició de l'International Forum de la Universitat de Navarra amb el seu treball “Economia de l'aigua per a Etiòpia”

El passat 14 i 15 de novembre va tindre lloc el 13th International Forum de la Universitat de Navarra. En esta edició, el tema Reshaping the world: challenges, opportunities and dreams (Remodelació del món: reptes, oportunitats i somnis) ha promogut la participació de 21 equips d'estudiants de Batxillerat procedents d'Alemanya, Equador, Polònia, Guatemala, Suïssa, Itàlia i Espanya.

Com cada any, el fòrum es va desenrotllar íntegrament en anglés i els participants van preparar un assaig i una ponència per a defendre la seua tesi. Els projectes esvan qualificar seguint tres criteris fonamentals: el rigor científic, la qualitat de la presentació i les respostes a les preguntes formulades.

Myriam Vilar, Gloria Monfort, Marina Port, Noelia marqués i Teresa Ramos, de Caxton College, han sigut les guanyadores d'enguany amb el seu projecte “Economia de l'aigua per a Etiòpia”.

Les jóvens, emocionades, confessen que van triar el tema de l'aigua en honor al Vàter Cooperation de l'ONU que se celebra enguany, i que Etiòpia va ser el país seleccionat perquè disposa de recursos aqüífers i terra fèrtil. “El projecte defén la idea que una cosa tan bàsica com l'aigua pot canviar el món i que la construcció de pous i canals per a consum i regadiu milloraria, a llarg termini, la nutrició i el desenrotllament de l'agricultura, l'alimentació i l'educació” ens conten les estudiants de Caxton College.

El premi de 3.000 euros anirà destinat a l'associació Emalaikat, la principal missió del qual és el desenrotllament sostenible de comunitats desfavorides de Kenya i Etiòpia.

Informa i foto: Caxton College

21 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres