Dones armades amb un mòbil d'última generació, llestes per a disfrutar a fons de totes les seues possibilitats

El Programa de la Dona continua apostant per tres tipus de cursos formatius: els que duren mesos, orientats a un futur laboral; els d'una setmana, per a formació intensiva en una matèria; i els cursos café, per a dominar algun tema en un sol matí. Al novembre l'estrela és el de mòbils: quatre tallers de sis alumnes i cada una descobrint a fons les possibilitats del seu propi mòbil.

Moltes dones ens havien dit que el mòbil només l'utilitzen per a telefonar i volíem oferir-los un curs molt pràctic que els obrira els ulls sobre les possibilitats dels nous mòbils”, explica Eloísa Rosa, regidora de la dona. “Com volíem que cada una treballara directament amb el seu mòbil, hem preferit fer grups molt xicotets perquè el taller siga molt, molt pràctic”.

L'aula d'informàtica de la Casa de Cultura és el local triat per a desenrotllar al llarg de quatre matins, sempre en dimarts, este curs café en què en a penes tres hores les sis alumnes participants en cada sessió descobrixen el que per a moltes és un món nou: l'ús del GPS, com navegar per Internet, busca d'informació mentres parles per telèfon, connectar-se a wi-fi en locals públics o inclús instal·lar-se útils aplicacions.

La que més èxit està tenint és precisament És Puçol”, explica Carlos Núñez, el jove informàtic que impartix estos cursos, que va ser qui va dissenyar el passat estiu esta aplicació. “Tindre en la seua mà l'agenda d'actes de la població, la guia de comerços i els serveis municipals està sent per a les alumnes un descobriment, perquè no sabien que existira una cosa així, a més gratuït i tan fàcil d'instal·lar”.

L'aplicació És Puçol (disponible en Google Play i la resta de mercats per a iPad i Android) es va posar en marxa amb la Ruta de la Tapa, a finals d'agost, i des de llavors ha anat incorporant novetats fins a convertir-se en una ferramenta imprescindible per a moure's per Puçol i estar al dia de tot el que succeïx. A més, per als visitants ocasionals, incorpora una guia turística que permet triar què veure, on dormir o llocs ideals per a menjar des de la mateixa aplicació.

La clau en tots els casos és perdre la por d'investigar el mòbil, una cosa amb el que totes arriben, sobretot per la sensació tan estesa que “si toques alguna tecla et van a cobrar una factura enorme a final de mes”, explica el jove informàtic. “Perdre la por de tocar el mòbil és el principal objectiu del curs i més tenint en compte que cada alumna porta el seu propi aparell”.

Un curs a mesura de què ja s'han celebrat les dos primeres sessions (els dies 12 i 19 de novembre), l'èxit dels quals ha augmentat la impaciència de què ja estan apuntades en llista d'espera per a les dos pròximes sessions… inclús alguna, aprofitant els futurs Reis, ja ha canviat de mòbil per a arribar amb el seu nou smartphone i que en el curs li expliquen totes les possibilitats del seu “regal de nadal”. 

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro 

mas-fotos facebook  mas-fotos facebook 

1155-curso-movil- mujeres-2

 

 

19 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres