Dos voluntaris de Puçol participen en el curs bàsic de Protecció Civil impartit en l'IVASPE

Durant els caps de setmana del 26 d'octubre al 9 de novembre, dos dels nostres voluntaris, Josep i María, han participat en el Curs Bàsic de Protecció Civil, un curs que els ha servit per a formar-se en les matèries que envolten el dia a dia del nostre col·lectiu, una cosa que redunda en una millor formació i major capacitat de reacció dels voluntaris de Puçol en qualsevol circumstància.

Estem davant d'una ocasió important, perquè és un dels pocs cursos que oferix l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) per als grups de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana que tracta matèries tan importants com l'atenció psicològica i sanitària de primers auxilis, l'extinció de xicotets conats d'incendi usant materials bàsics (extintors, mànegues, llances), matèries perilloses, plans d'emergències, seguretat viària i organització interna de l'agrupació.

I per a posar a prova estos coneixements res millor que les pràctiques. Durant la formació es realitzen pràctiques de reanimació cardiopulmonar, maneig d'extintors i mànegues, ús del collet rígid i maniobres de pont holandés i Heimlich, a més de pràctiques de regulació de trànsit orientades als talls preventius en carreres esportives.

Finalment, la culminació d'este curs es basa en el simulacre d'un accident amb múltiples víctimes i vehicles en què els voluntaris interpreten una possible situació real en què han d'estabilitzar a aquells pacients que ho requerisquen per al seu trasllat. En esta simulació es munta un post de comandament avançat liderat per un dels voluntaris i es disposen diversos caps de seguretat, intervenció, logística i sanitari que donen les ordes als grups corresponents. Paral·lelament, es dividix als voluntaris en els distints grups, perquè tots assumisquen rols distints en el suposat accident.

Este simulacre proposa realitzar la maniobra completa amb el trasllat per part dels efectius de les víctimes i l'actuació completa front una emergència, però el més important és que els voluntaris sàpien com estabilitzar la situació fins a l'arribada dels mitjans professionals i com atendre les víctimes.

En total, en el curs van participar una trentena de voluntaris procedents de la província de València, que es van concentrar per a l'ocasió en el Centre Educatiu de Cheste, seu de l'IVASPE, en les aules del qual es van impartir les classes.

Per als nostres companys María i Josep ha sigut una gran experiència que, al mateix temps, ens permet créixer a tots els components de l'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil, per això volem agrair a l'Ajuntament de Puçol que hi haja disposat tot el necessari perquè els voluntaris poguérem estar presents en el curs.

Informa: Rubén Hernandis | Fotos: Protecció Civil Puçol

mas-fotos facebook

1167-curso-proteccion-civil-1

14 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres