Copuzol espera arribar als deu milions de quilos de cítrics en la campanya que acaba de començar, gràcies al bon temps i l'augment de les mesures de seguretat en l'horta valenciana

La cooperativa Copuzol ja ha començat la campanya de la taronja, fonamentalment amb clemenules i orogrande, les dos varietats del moment, destinades en gran manera als mercats europeus i a Estats Units. En esta primera fase s'està aconseguint més producció que en la campanya passada, encara que el calibre és menor.

L'inici de la campanya citrícola està sent millor que el de l'any passat”, afirma Salvador Almenara, regidor d'agricultura i treballador de la cooperativa. “De totes maneres en el camp mai se'n va sense risc, pot produir-se qualsevol inclemència del temps i canviar tot de la nit al dia”.

Els bons resultats amb clemenules i orogrande apunten que els cítrics poden arribar esta temporada els 10.000.000 quilos de producció en la cooperativa Copuzol, encara que no sols el temps i la qualitat de la taronja són responsables d'este bon inici, també les mesures de seguretat en el camp han millorat.

La policia local està realitzant més controls, sobretot de les quadrilles, alhora que la policia autonòmica i la guàrdia civil han augmentat esta campanya la vigilància”, explica el regidor d'agricultura. “En este sentit cal destacar la creació del Grup Roca dins del cos de la guàrdia civil: un grup destinat a combatre el robatori en els camps que està mostrant la seua eficàcia des de la seua creació”.

Precisament el Grup Roca es presentarà en el Consell Agrícola Municipal dimarts que ve, 19 de novembre, per a explicar quines actuacions estan duent a terme i què han de tindre en compte els agricultors per a reduir encara més el robatori en els camps.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestre

mas-fotos facebook 

1150-recogida-naranja-3

12 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres