Javier Rodríguez nada 25.000 metres en 7 hores: els reptes esportius també són una forma de lluitar contra la crisi

El dissabte 9 de novembre, Javier Rodríguez va aconseguir superar una vegada més un repte esportiu: 1.000 llargs en la piscina municipal de 25 metres, amb 750 girs, en 7 hores... un poc menys temps de què inicialment s'havia plantejat. Es tractava de lluitar contra el desànim generalitzat per la crisi i, amb el seu entusiasme habitual, Javier ens ha fet arribar els seus 25.000 motius per a ser optimistes. Ell mateix ens conta l'experiència.

Justo a les 13.30 hores inicie este repte amb un únic objectiu: transmetre un missatge tan senzill com deixar de pensar en el desànim creat per les circumstàncies actuals.

Els primers metres van caient sense problemes: 1.000, 3.000, 6.000…

Quan sobrepasse els 10.000 metres veig en el meu rellotge, sobre la marxa, que porte 2 hores i 48 minuts. Tenint en compte que entre en la franja horària de la vesprada el meu cos s'adorm un poc: pot ser una cosa propia dels cicles puntuals de reacció o tot al contrari, que el cos patix.

Passades els dubtes, sobre les 18 hores em torne actiu i és sobre la marxa que he d'improvisar: preferisc acabar mitja hora abans per a poder arreplegar tot el material de la piscina i així no fer esperar els treballadors de la mateixa, prolongant encara més la seua llarga jornada laboral.

Això m'obliga a marcar-me un nou repte: he d'arribar als 25.000 metres en 7 hores.

Comença el compte arrere.

El meu cos està bé, executa tots els viratges propis de l'estil crol. Si els comptes no fallen he de completar 1.000 llargs de 25 metres i 750 viratges.

Un desafiament atractiu.

Tornant a la prova, sobre el quilòmetre 18, després de comprovar l'hora i l'espai recorregut, dec recalcular una altra vegada el meu ritme: necessite un altre canvi de ritme i ficar peus fins al final.

Cada 1.000 metres breu parada per a hidratar-me.

En els 2.000 últims mirar el rellotge es convertix en un autèntic estrés.

Dispose de molt poc de temps. Millor dita, el més just per a satisfer-me a mi mateix i aconseguir el meu desafiament: ser puntual i cobrir la longitud prevista.

El meu últim llarg pesa més del normal i el cap no deixa de preguntar-me l'única pregunta possible en eixos últims metres: seré capaç de cobrir els 25.000 metres en 7 hores?

Res més arribar mire el rellotge. Sorpresa! Exactament 7 hores. Ni un minut més. Prova superada! 

Potser hauré gent que ho mire amb mals ulls o que pense si els 25.000 ànims contra el pessimisme serviran per a alguna cosa. Estan en el seu dret de pensar el que vullguen.

Per a mi, este esforç ja em recompensa. No pretenc reivindicar-me a mi mateix, només recordar que el pessimisme està en l'ambient i no és bo per a ningú viure amb eixe càncer social.

Gràcies a tots per acompanyar-me, encara que només siga moralment: vosaltres també ajudeu, llegint esta reflexió, que l'ànim no decaiga. No hem de deixar que el càncer s'estenga.

Escriu: Javier Rodríguez | Fotos: Alberto Martínez García

mas-fotos facebook

1154-desafio-javier-rodriguez-2

11 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres