Article d'Unió, Progrés i Democràcia del mes de setembre: “Titulars”

El ple del 26 de març del 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament. Este és el text d'Unió, Progrés i Democràcia del mes de setembre, titulat “Titulars”.

La funció d'un titular, bé siga d'un article de premsa, d'un llibre o d'un assaig, és la d'atraurel'atenció del lector al mateix temps que informar de què tracta el contingut del text (certament, no sempre es complix esta premissa i no guarda massa relació el titular amb el  contingut). Ve este comentari al fil que repassant els titulars dels articles que els grups polítics publiquem en la web municipal, es poden extraure algunes conclusions i indicis suficients per a calibrar els interessos que defenen les distintes opcions polítiques i el tarannà dels mateixos.

En els titulars i també en els textos d'alguns grups de l'oposicióveiem això, oposició però negativa. Sistemàticament qualsevol cosa que faça l'equip de govern estarà sempre malament, i no és que no tinguen raó en nombroses ocasions en les seues crítiques, però estes cal raonar-les i argumentar-les i oferir alternatives. Un exemple d'açò ho trobem en la crítica del PSOE a com s'ha portat la concessióde la gestió integral de l'aigua, en la que el PP en la seua prepotència ha deixat a tota l'oposició sense possibilitat d'aportar els seus criteris i opinió en un tema que mediatitzarà durant els pròxims 25 anys la gestió de l'aigua en la nostra població. En UPyD és esta la línia que seguim i sense cap embaje aplaudim les propostes o crítiques que altres puguen realitzar si estan formulades amb bon criteri i redunden en el bé comú.

En altres casos es poden observar en els titulars i continguts crítiques acerbes i carregades de rancor, sense més arguments que el de "vosaltres sou els enemics i a l'enemic ni aigua". Ací mai trobàreu a UPyD; defenem les nostres idees amb dades, arguments i raons.

En els titulars del PP podem observar la utilització retòrica del joc de paraules i els eufemismes, en estos exemples es pot comprovar: treballar per a continuar avançant” (però cap a on?), "esforç i treball” (ens reiteren tant que treballen), "continuem” (treballant también?), "gestionem per a tots” (és una afirmació molt dubtosa), "els populars amb la mirada en el futur” (és el present el que han de gestionar). Certament podem dir queel PP de Puçol són alumnes avantatjatsdel que diuen i com ho diuen els populars en l'escala autonòmica i nacional, i com estos, sense un àpex d'autocrítica dels seus fracassos en l'ocupació i amb molt autobombo dels seus èxits (que algun tenen i cal reconéixer, com el Camí la Mar).

No voldríem acabar este article sense fer referència també al Pavalur, soci de govern del PP i en concret al seu regidor el Sr. Babe. En UPyD podem estar d'acord amb alguna de les escasses propostes que formula, com la realitzada el passat mes de setembre sobre les dates i horaris del canvi d'estacionament dels vehicles aparcats en la via pública, però volem recordar-li que vosté és regidor de Puçol, de tota la població i no sols de les urbanitzacions, i el canvi que proposa és raonable i està raonat, però afecta per igual a tots, a urbanitzacions i al nucli urbà. Amplie per tant la seua proposta a tot el municipi i no es limite a defendre únicament millores per a una barriada mentres la resta pareix que no li importe.

Una opinió d'UPyD Puçol

 

10 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres