Este nadal, Paco Soler torna a muntar un betlem de pel·lícula a Puçol, esta vegada en l'Espai Social La Barraca: el divendres 15 de novembre, a les 7 de la vesprada, és la inauguració... t'esperem!

Més de 1.000 peces, 40 moviments, 25 metres quadrats de betlem i tot, tot, realitzat de forma artesanal per Paco Soler, un home que va començar fa vint-i-cinc anys a muntar betlems en el casal de la falla Hostalets i des de llavors no ha parat. A partir del 15 de novembre, a les 7 de la vesprada, la seua nova creació en l'Espai Social La Barraca.

La història de Paco amb els betlems podria estar basada en la pel·lícula Cinema Paradiso: de xicotet acudia a casa d'un veí per a ajudar-li a muntar-lo cada nadal perquè en la seua pròpia casa no podien permetre-se'l. Llavors va prometre que un dia ell faria els betlems més grans… i quasi mig segle després va començar a muntar el betlem en la falla Hostalets, on el seu somni va anar creixent durant dos dècades.

Tant va créixer que un dia ja no cabia i va haver de buscar un nou espai per a muntar, literalment, el betlem. En els últims tres anys ha hagut de fer-lo en el Port de Sagunt, encara que, gràcies al suport de l'Ajuntament de Puçol, este Nadal Paco torna a casa, amb l'ajuda d'Anun, la seua mà dreta a l'hora de situar les peces en el seu lloc.

Durant la primera setmana de novembre, Paco i Anun ja han distribuït la majoria de les  mil peces que formen este betlem de 25 metres quadrats que estan muntant per primera vegada en l'Espai Social La Barraca. També les llums estan en el seu lloc i els moviments provats… ja només falta el públic.

Eixe públic podrà disfrutar de la seua nova obra el divendres 15 de novembre, a les 7 de la vesprada, durant un acte d'inauguració en què Paco explicarà alguns dels seus secrets als assistents. Una oportunitat de conéixer el treball d'un mestre artesà, perquè Paco crea personalment les seues peces, les mima, les dissenya, les construïx amb motles, les pinta, els prepara els moviments… un treball de què ja no es fan: un autèntic artesà.

I si no pots acudir a la inauguració, no et preocupes, el betlem estarà obert totes les vesprades, de dilluns a dissabte, de 17 a 20 hores, fins al 6 de gener. I si eres un col·legi o un grup ampli i vols organitzar una visita guiada, inclús al matí, telefona a Paco Soler i concerta la cita: 671 177 177.

Este nadal tens una cita obligada amb el betlem artesanal més gran que s'haja muntat mai a Puçol.

Informa: Sabín
Disseny cartell: Sento Pascual
 

mas-fotos facebook  mas-fotos facebook

993-paco-y-anun

 

 

08 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres