Javier Rodríguez nada contra el pessimisme, perquè hi ha moltes formes de lluitar contra la crisi

Javier Rodríguez és un veterà però incansable esportista que ja ha demostrat les seues ganes d'apuntar-se als desafiaments esportius per a transmetre l'optimisme i per a lluitar contra malalties: el va fer contra el càncer fa uns mesos i dissabte que ve 9 de novembre nadarà 8 hores en la piscina municipal perquè el pessimisme davant de la crisi no s'estenga com un càncer més.

Javier Rodríguez porta un any pletòric. A finals de setembre, a Almoradí, s'ha proclamat campió autonòmic en la categoria de veterans per parelles, junt amb el triatleta Pedro Martín Reig, i això que li van cridar a última hora per a cobrir la baixa d'un corredor que no podia acudir.

Va ser una prova combinada de dos esportistes i una bici, en la que calia recórrer 20 quilòmetres repartint-nos els relleus en el menor temps possible”, recorda Javier. “L'únic requisit que havíem de complir és entrar els dos junts en meta”.

Encara que abans, durant l'estiu, ja havia participat en multitud de travessies al llarg de la Comunitat Valenciana, estant sempre en el podi de veterans, a vegades inclús anant amb bicicleta o corrent a la població on se celebrava la prova, perquè a ell el que li atrau és l'esport, el desafiament, disfrutar amb la bici, la carrera o la natació.

Encara que si haguera de triar una, em quede amb la prova de mitja distància celebrada al maig, el Campionat d'Europa, on vaig quedar en desena posició del meu grup d'edat i això que en aquelles dates començava a patir una anèmia de què no vaig ser conscient fins a les anàlisis que em van realitzar al juny i que em van obligar a estar cuidant-me fins mitjan de juliol”, continua el veterà corredor.

Ara, com ja fera a la primavera, nadant des de la platja de Puçol fins al port de València, en aquella ocasió per a lluitar contra el càncer, vol participar en un nou desafiament esportiu: el dissabte 9 de novembre començarà a nadar en la Piscina Municipal de Puçol a les 13.30 hores i estarà nadant en el carrer central fins a aproximadament les 22 hores. Més de huit hores nadant en les que espera recórrer entre 25 i 30 quilòmetres i tot per a donar ànims.

Vull transmetre ànims per a ajudar a eixir de la crisi”, finalitza el triatleta. “Cada metre espere que siga un missatge d'ànim per a eixir de la crisi, per a eliminar eixe pessimisme que presidix quasi totes les informacions que ens arriben sobre la situació actual del món. És com un altre càncer, que s'estén per totes les bandes, i amb el meu desafiament esportiu vull demostrar a tots que hi ha moltes formes de lluitar contra la crisi, contra el desànim, i l'esport és una d'elles”.

Javier Rodríguez, l'home que va nadar 17 quilòmetres en el Mediterrani, sol, per a ajudar a lluitar contra el càncer, ara es posa el llistó més alt: el 9 de novembre, 8 hores de natació, més de 25 quilòmetres, en la piscina de Puçol, per a lluitar contra un enemic que també ens corroïx a molts per dins, la crisi… i si vols unir-te a la seua causa, a partir de les 6 de la vesprada del dissabte pots nadar amb ell en els carrers adjacents.

Eres dels que es mullen per una bona causa? El dissabte pots demostrar-lo.

Informa: Sabín

1134-javier-rodriguez-1

05 Novembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres