Normes del concurs autonòmic d'emboladors del 4 de març a Puçol

Normes del concurs autonòmic d'emboladors del 4 de març a Puçol

Normes del concurs autonòmic d'emboladors del 4 de març a Puçol

Embolada en Puçol.

Cinc són les quadrilles que es donaran cita el dissabte 4 de març, a les 22'30 hores, en la plaça de bous portàtil situada en el polígon industrial sud de Puçol, en un dels tres actes programats per a un cap de setmana taurí com mai s'havia realitzat en la població: a més dels emboladors, la vesprada del dissabte es realitzarà el concurs nacional de retalladors i, ja el diumenge, la correguda de bous amb Canales Rivera, Leandro Marco i Juan Àvila.

El concurs d'emboladors tindrà com a protagonistes els bous del marqués d'Albaserrada, amb divisa verda, roja i blanca, una punta d'espasa en ambdós orelles, procedents de bous de Gamero Cívico i Juan Pedro Domecq.

Enfront d'ells, cinc són les quadrilles d'emboladors de primer nivell que han quedat finalistes en este concurs autonòmic: Cheste, Llíria, Vall d'Uixó i dos de Puçol, Ximo i Xato, d'una banda, i Jaume Saliner de l'altra.

Les bases del concurs establixen que les quadrilles estaran formades per cinc persones. El temps comença a comptar des que el bou toca amb el tòs el piló, sense que estiga embolicada la corda, i finalitza en el moment en què és tallada la corda.

Embolada del 7 de setembre.

D'altra banda, s'han establit una sèrie de penalitzacions en els primers cinc minuts de cada embolada, per a determinar la quadrilla guanyadora del certamen. Així, si el ferro cau a terra serà desqualificada la quadrilla; si el ferro es doblega i molesta el bou, es penalitzarà amb 30 segons; les boles han d'eixir enceses del piló, si el bou ix amb una de les boles apagades es penalitzarà amb 30 segons; si les boles s'apaguen per causes derivades d'alguna agafada o acció del públic no es penalitzarà.

Guanyarà la quadrilla que embole el bou en menys temps.

26 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres