El 5 de març, Juan Ávila debuta a la plaça de bous del seu poble, Puçol

El 5 de març, Juan Ávila debuta a la plaça de bous del seu poble, Puçol

El 5 de març, Juan Ávila debuta a la plaça de bous del seu poble, Puçol

Cartell de la correguda.

Un concurs de retalls amb vint participants d'Espanya i França, i el concurs autonòmic d'emboladors, amb set quadrilles, ambdós el dissabte dia 4 de març, són el preàmbul a la gran festa taurina de Puçol, que es viurà diumenge a partir de les 5 de la vesprada: la correguda de bous amb la presència de Canales Rivera, Leandro Marcos i el torero local Juan Àvila.

Seran sis bous de Mari Carmen Camacho García, amb divisa verda i plata i assenyalats amb un fulla de figuera en l'orella dreta i amb l'orella esquerra esgarrada. Procedents de les finques La Quinta, Charco Dulce i Alcántara, totes elles en Medina Sidonia (Cadis).

La ramaderia va ser formada en 1850 per la Casa Reial portuguesa amb caps del Duc de Veragua i sementals d'Ibarra, anunciant Duc de Bragança. Posteriorment, en 1910, va ser adquirida pel senyor Antonio Flores Íñiguez, i en 1929, pel senyor Ramón Ortega Velázquez, que en 1940 la va vendre al senyor Francisco Chica Navarro. Quan va morir, en 1955, es va dividir en dos parts, la corresponent a la seua viuda va ser venuda en 1956 a la Sra. Francisca García Villalón, esposa del senyor Manuel Camacho. En 1965 va adquirir de la del seu marit un lot de vaques i un semental. En 1966 s'anuncia a nom del senyor Manuel Camacho Naveda. En 1968 es va incrementar amb vaques i sementals de la del senyor Carlos Núñez. Des de 1984 s'anuncia a nom de la seua filla, María del Carme Camacho García.

Precisament un gadità, José Antonio Canales Rivera, serà qui òbriga el cartell. Després de començar el seu camí en 1993 en la plaça de Les Vendes de Madrid, Canals va prendre l'alternativa en 1996, en la plaça de València, tenint com a padrí a Emilio Muñoz i a Víctor Puerto de testimoni. La confirmació li va arribar l'any següent en Las Ventas, de la mà de Finito de Córdoba i amb ''El Tato'' com a testimoni.

Rivera, Leandro i Juan Àvila.

També Las Ventas va ser l'escenari de la presentació com a torejador de jònecs de Leandro Marcos, allà per l'any 2000, van ser els seus companys de cartell José Luis Osuna i Iván Vicente. L'alternativa la va prendre en la seua terra natal, Valladolid, dos anys després, compta com a padrí amb Paco Ojeda i sent José Tomás el testimoni. En aquella ocasió va eixir a coll després de tallar dos orelles al seu segon bou.

Juan Àvila, nascut a Puçol en 1985, va debutar amb picadors al maig del 2004 en la plaça de bous de València, acompanyat de Fernando Cruz i Morenito d'Aranda, tallant dos orelles. La seua presentació com a torejador de jònecs va ser al juliol d'eixe mateix any, en Las Ventas, en toreja un anomenat ''Pesadilla'' de la ramaderia de Núñez del Cubillo. L'alternativa la va prendre en falles de l'any passat, a València, va ser padrí Enrique Ponce i testimoni José Mari Manzanares; en aquella dura jornada, va aconseguir una ovació després de la seua faena davant dels bous de Juan Pedro Domecq.

26 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres