Les jornades taurines dediquen una vetlada a la castració del bou brau

Les jornades taurines dediquen una vetlada a la castració del bou brau

Les jornades taurines dediquen una vetlada a la castració del bou brau

Vicente Soriano.

El passat dia 26 de gener, a les a les huit de la vesprada, en el pub Villa Charol, va tindre lloc una conferència a càrrec del veterinari local Vicente Soriano Benet. Va versar sobre la castració en el bou de toreig i va constar de dos parts.

Una primera en què Vicente va fer un exhaustiu repàs a la tècnica de la castració, als motius pels quals es planteja en les ramaderies de braus l'aplicació de la tècnica sobre determinats mascles, les conseqüències en el bou brau a l'executar-la, sense oblidar la gran importància que alguns bous capons han tingut en la història dels ''bous al carrer''.

La segona part va consistir en la projecció d'un documental obra de Vicente Aguilar, en el qual es podia apreciar tot el procés de castració d'un bou, en totes les seues fases i que va impactar molt els presents, per ser una tema més reservat a la privacitat de la ramaderia, i que no tot aficionat pot presenciar.

Públic en les jornades.

Al finalitzar la conferència va tindre lloc un fabulós concert de pasdobles taurins interpretats per Xampo i Josep a la dolçaina i Miret al tabal, que va sorprendre i va agradar molt a la gran multitud allí present, que va poder gaudir amb la mestria d'este trio d'artistes.

En resum, una magnifica vesprada la viscuda este dijous, que va marcar la recta final de les 3a jornades taurines Vila de Puçol en esta edició del 2006.

Escriu: Vicente Benet

21 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres