A falta de 30 dies per a Sant Josep, la cridà inaugura la programació del mes faller

A falta de 30 dies per a Sant Josep, la cridà inaugura la programació del mes faller

A falta de 30 dies per a Sant Josep, la cridà inaugura la programació del mes faller

Julián Fernández i Juan Manuel Busto.

Dissabte 18 de febrer, 7'30 de la vesprada. La plaça Joan de Ribera comença a omplir-se de llum, color i, sobretot, música. És el sarau propi de les comissions falleres, que es reunixen davant de la porta de l'Ajuntament per a la tradicional ''cridà'' de les falleres majors. Des del balcó, les falleres, el president de la junta local i l'alcalde inviten a tots a disfrutar de les festes que ja comencen.

Va ser una vesprada ''càlida'' la del dissabte. No sols per la temperatura, molt més agradable que el vent del diumenge, sinó per l'ampli programa d'activitats que quan s'acosta la primavera comença a ser habitual tots els caps de setmana. El 18 de febrer, per la vesprada-nit, les falles realitzaven la ''cridà'' i la nit d'albaes, però el matí havia sigut de l'associació Sant Antoni, amb les seues tradicionals calderes, i la vesprada havia començat amb la baixada del sant, la missa i la foguera. Com acabem de dir, una jornada calorosa.

Una vegada les quatre falles van arribar a la plaça Joan de Ribera, els seus presidents i les falleres majors van pujar al balcó, en companyia de la junta local i representants de la corporació municipal. Va ser Angels Moreno, secretària de la junta, qui va anar cedint el micròfon als distints representants.

Va començar Noelia Martínez, de la falla Picaio, qui va animar als presents a ''viure i participar en tots els actes que hem preparat per a tot el poble''. Teresa Soriano, en nom de Palau-la torre, va desitjar que ''la gent del nostre poble gaudisca enguany, que visiten el nostre casal i que estiguen amb nosaltres en els actes programats''. Més poètica es va mostrar Lourdes García, de Molí de Vent, qui havia preparat uns versos per a exaltar la felicitat del moment: ''Este és el nostre premi un any de treball dur / oblidem dolors i penes / disfrutem de la festa tots junts''. Finalment, la fallera major d'Hostalets, Verónica Almela, va destacar que ''les falles són obra del treball dels fallers, però ho fem per a tots vosaltres, per a tots els que esteu ací, escoltant este missatge''.

El castell, les falleres i els presidents.

Després de les falleres, va ser Julián Fernández, president de la Junta Local Fallera, qui va fer un crida al gaudi, a la festa, ''i a l'harmonia entre tots els fallers de la població''.

Finalment, abans de donar pas al castell de focs artificials i a la foto conjunta en les escales de l'Ajuntament de tots els presidents i falleres majors, Juan Manuel Busto, alcalde de Puçol, va recordar a tots que en estes dates ha de primer la concòrdia: ''les falles no són només la festa dels fallers, sinó de tot un poble i, com no podia ser d'una altra manera, aprofitem este acte per a invitar tots els veïns que passen pels casals i passegen pels carrers per a disfrutar d'esta festa tan nostra''.

La jornada es va prolongar després del sopar, i és que a partir de les 23 hores va donar començament la Nit d'albades, primer en l'església dels Sants Joans, després en l'Ajuntament i, a continuació, en els quatre casals. En tots ells va haver-hi música, cant, versos irònics, exaltació de la bellesa i, al finalitzar, per a aclarir les veus, abundant beguda.

En definitiva, com déiem al començament, va ser una jornada molt calorosa.

19 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres