Un Programa d'Inserció Laboral per a donar ocupació als discapacitats de Puçol

Un Programa d'Inserció Laboral per a donar ocupació als discapacitats de Puçol

Un Programa d'Inserció Laboral per a donar ocupació als discapacitats de Puçol

Salvador Claramunt.

L'Associació de Discapacitats (ADIS) i l'Ajuntament de Puçol han firmat un Programa d'Inserció Laboral a través del qual, tant jóvens discapacitats com malalts mentals, realitzaran pràctiques d'empresa en distintes instal·lacions municipals. Per a facilitar que tots els beneficiaris d'ADIS puguen participar en el projecte, s'han elaborat torns rotatius amb quatre jóvens cada dos mesos.

Des de dimecres passat, 15 de febrer, quatre persones d'ADIS treballen quatre hores al dia en quatre centres públics de Puçol: l'Espai Social dels Majors, l'Espai Social La Barraca, l'Espai Social Martínez coll i la Casa de Cultura o el Poliesportiu Municipal, alternativament. El projecte contempla que estos veïns de Puçol amb discapacitats físiques o psíquiques realitzen les funcions d'auxiliar de consergeria.

''El conveni naix de la ferma convicció d'inserir els discapacitats en la nostra societat i sense treball no hi ha verdadera inserció'', afirma rotund Salvador Claramunt, regidor de serveis socials. ''Gràcies als torns rotatius cada dos mesos, en a penes dos anys hauran passat per este projecte d'inserció tots els beneficiaris d'ADIS i compensarem, en part, el gran oblit que patixen els discapacitats en la nostra societat''.

L'Associació de Discapacitats té en l'actualitat amb 150 socis, la majoria d'ells pares o familiars de discapacitats. Des de la seua creació el passat any, les activitats que han posat en marxa s'han multiplicat: primer va ser la cessió d'un local per part de l'Ajuntament, on s'estan realitzant tallers, informació al ciutadà, assessorament i activitats d'oci; després vi el taller de musicoteràpia, que ja compta amb deu usuaris; ara disfruten de quatre dies a la setmana de tallers d'habilitats socials; i, com penúltima novetat, la possibilitat de tindre un club d'oci per als caps de setmana.

L'últim escaló d'esta llarga sèrie de projectes és el conveni entre ADIS i l'Ajuntament que es va firmar el 9 de febrer. En el qual es manifesta la voluntat de sumar el treball a tres bandes: les famílies dels discapacitats (a qui es demana un esforç solidari), l'associació de discapacitats (que ha de marcar objectius i supervisar el projecte) i els mateixos beneficiaris, a qui s'exigix complir una sèrie de normes perquè els serveis que prestaran beneficien tots els usuaris dels centres públics.

José Luis Collado, Juan Carlos Alonso, Mª Victòria Fernández i Catalina Cabezas són els quatre primers beneficiaris d'este Pla d'Inserció Laboral. En la firma del conveni tots ells van haver de firmar un contracte-compromís en el qual manifestaven el seu ''desig d'incorporar-me al món laboral, el desig de fer pràctiques formatives a través d'este pla i la voluntat de responsabilitzar-me dels compromisos davant d'ADIS i la meua família''.

Un conveni que també arreplega les normes que estos jóvens han de tindre en compte, entre les quals es troben temes com la puntualitat, la neteja, la higiene personal i complir les funcions d'auxiliar de consergeria amb diligència, en matèries com a informació, organització del local, atenció a usuaris, vigilància de les portes i recollida del mobiliari a l'acabar les activitats.

Salvador Claramunt té clar que el projecte seria més fàcil de portar avant si el gestionara directament l'Ajuntament, però els seus objectius van més enllà, perquè ''entenem que són els pares i familiars els que han d'implicar-se també en la inserció d'estos jóvens, gestionant ells els fons municipals que aportem. D'esta manera fomentem la participació i, al mateix temps, animem els pares d'altres discapacitats que encara no pertanyen a ADIS perquè perden la por i treballen solidàriament amb altres pares per la integració dels disminuïts físics i psíquics''.

19 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres