Practicar judo als cinc anys

Practicar judo als cinc anys

Practicar judo als cinc anys

Rover i Roverlein Portella.

La presència d'un esportista d'elit en una població sempre és una motivació addicional, sobretot per als més jóvens. Rover Portella, un adolescent que ha sigut campió provincial, autonòmic i nacional de judo, ara aspira a entrar en la selecció nacional de cadets. El seu exemple ha situat el judo entre els esports de moda a Puçol.

Una moda que també ha arribat als col·legis públics. Concretament el Bisbe Hervás fa anys que dedica una activitat extraescolar a la pràctica del judo de la mà de Roverlein Portella, qui precisament és el pare i entrenador de Rover.

''Parlem de xiquets de cinc, sis o set anys que estan practicant judo un parell de vesprades a la setmana, en les mateixes instal·lacions del centre'' -comenta el prestigiós entrenador-. ''I ara inclús comencen a participar en algunes competicions a nivell provincial''.

No és que siga una competició oficial, de fet els campionats provincials i autonòmics no comencen a disputar-se fins a aconseguir altres categories superiors, però el torneig celebrat el 12 de febrer en el Poliesportiu de Picassent, paral·lelament a una de les proves del campionat provincial, on van participar dos-cents xavals, ha servit per a constatar que el que va començar com una simple activitat extraescolar comença a donar els seus fruits.

Els nou alumnes del col·legi públic Bisbe Hervás que van participar en la prova van obtindre or, plata o bronze, igual que va succeir amb els deu jóvens del Gimnàs Olímpic que també són entrenats per Roverlein. Tots ells van comptar no sols amb el suport del seu entrenador, sinó amb la motivadora presència de Rover Portella (que va formar part del cos de jutges) i de la major part dels seus pares, que ''van combatre'' tant o més que els seus fills, perquè van viure este primer torneig com una gran gesta.

Entrenant al club Olímpic

''Tant per als alumnes del col·legi com per als del club, resulta molt motivadora la presència de Rover, bé siga entrenant en el gimnàs junt amb els més menuts, o acudint al Bisbe Hervás per a donar classes teoricopràctiques sobre judo''. Per a Roverlein, està clar que tindre un esportista d'elit és una bona forma d'anar fent camí.

I també està clar per als alumnes del Bisbe Hervás i de l'Olímpic, que ja poden presumir de tindre la seua primera medalla i això que a penes tenen cinc, sis o set anys.

Estos van ser els dènou participants i tots van pujar al pòdium.

Pel col·legi públic Bisbe Hervás: l'or va ser per a Ana Araj i Raúl Aruyfe; plata para Adrián Pedrosa, Ethan Fernández i Francisco Martínez. I bronze per a Pedro Serrano, Esther Lajara, Nacho Sirvent, José Borrás i Nacho Forner.

Pel Club Olímpic: van obtindre or Javier García, Jaume Candela, Joan Esteve i Jorge Teodosio. Aconseguiren la plaça Pau Alpuente, Pablo i Román Pérez. Per últim, el bronze va ser per a Lourdes Novella i Ramón Pérez.

16 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres