Més de 800 famílies han sol·licitat informació sobre les VPO

Més de 800 famílies han sol·licitat informació sobre les VPO

Més de 800 famílies han sol·licitat informació sobre les VPO

Zona on es construiran les VPOs.

Encara no hi ha obert cap termini d'inscripció, encara no ha marcat l'Ajuntament els requisits per a optar a una vivenda, encara no han començat les obres d'urbanització on es construiran les 490 Vivendes de Protecció Oficial fruit del conveni entre l'Ajuntament i l'Institut Valencià de la Vivenda... no obstant, ja n'han sol·licitat informació més de huit-centes famílies.

Concretament, uns 750 veïns de Puçol, la majoria d'ells jóvens que busquen la seua primera vivenda per a emancipar-se, i 60 famílies d'altres poblacions ja s'han acostat a l'Ajuntament per a sol·licitar informació sobre les VPO que es començaran a construir en la població l'any que ve.

De moment, se sap que la zona on s'ubicaran és la que rodeja el camí de les Pedres, al sud del nucli urbà i junt amb la zona ja urbanitzada de Santigons. També està confirmat que el nou sector urbanitzat ocuparà una superfície de 167.000 metres quadrats, dels quals 133.000 seran edificables. En eixa superfície es construiran 490 vivendes de protecció oficial i unes altres tantes de renda lliure.

''I el més important de tot són les condicions de les quals disfrutaran els veïns que adquirisquen estes VPO'' -destaca Juan Manuel Busto, l'alcalde-. ''Parlem de vivendes de noranta metres quadrats, amb garatge i traster, per menys de cent mil euros, el que suposa una gran oportunitat enfront dels preus que actualment s'estan barallant en el sector immobiliari''.

Juan Manuel Busto.

Estes 490 VPO suposen més del doble de les que va construir l'extinta empresa municipal Gespul en els seus catorze anys d'existència, pel que l'actual equip de govern va haver de plantejar-se la seua desaparició i buscar altres alternatives per a donar solució al problema de la primera vivenda per als jóvens de la població.

I la solució va arribar amb el conveni firmat el passat mes de juny entre l'Ajuntament i l'IVVSA (Institut Valencià de la Vivenda), pel qual s'ha posat en marxa este projecte els següents passos del qual seran la urbanització de l'entorn del Camí dels Pedres, obra que començarà enguany, i la construcció de les aproximadament mil vivendes que aniran en la zona, sumant les de protecció oficial i les de renda lliure. Una vegada començades les obres, l'Ajuntament publicarà les condicions d'adjudicació de les VPO, pel que els interessats que complisquen els requisits podran inscriure's en les llistes que es publicaran en el seu moment.

''Però els veïns porten molt de temps esperant esta oportunitat i no poden esperar que es complisquen els terminis'' -conclou l'alcalde-. ''Una cosa lògica si tenim en compte que l'oferta de vivendes protegides a Puçol ha sigut molt escassa en els últims quinze anys. Ara, en canvi, el conveni amb l'IVVSA posarà fi a esta reclamació històrica dels nostres veïns''.

15 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres