El grup de senderisme visita les mines de mercuri en la Serra d'Espadà

El grup de senderisme visita les mines de mercuri en la Serra d'Espadà

El grup de senderisme visita les mines de mercuri en la Serra d'Espadà

Senderistes a les mines i a la nevera.

Puntuals a la seua cita mensual, el grup de senderisme, va realitzar el passat dia 15 de gener, la ruta programada ''mines de mercuri'', dins del parc Natural de la Serra d'Espadà, més concretament en el terme municipal de Chóvar.

La jornada es va desenvolupar tal com s'havia previst, la ruta s'iniciava dins de la mateixa població, per a endinsar-nos gradualment dins del parc Natural, per una senda molt ben senyalitzada.

Vam poder contemplar un embassament morisc, que es troba just a l'inici de la ruta i després d'un ascens ''còmode'', s'arriba fins la mina, on encara queden vestigis de les ferramentes utilitzades antany, per a extraure el mineral.

La mateixa ruta ens va conduir fins a una nevera, denominada ''La nevera de Castro'', la qual després d'una reconstrucció es troba en molt bones condicions de conservació, estes edificacions testimonien les àrdues labors que els nostres avantpassats, que havien d'agusar l'enginy per a disposar a l'estiu d'un element amb què poder refrigerar els aliments.

Amb esta eixida posem punt final esta temporada a la Serra d'Espadà, emplaçant-nos a la pròxima temporada, ja que encara queda molt per descobrir d'este bell paratge.

Des d'estes línies vos anime a tots aquells que estiguen interessats a compartir amb nosaltres les següents eixides, que ens queden per a esta temporada.

Un article de Joan Barres

(coordinador de grup de senderisme)

13 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres