Alfonso Guardiola i Francisco Cano, el divendres 24 a Puçol

Alfonso Guardiola i Francisco Cano, el divendres 24 a Puçol

Alfonso Guardiola i Francisco Cano, el divendres 24 a Puçol

Francisco Cano (Fotos: Alberto de Jesús).

Amb el títol Dos maneres de viure la festa, el 24 de febrer, a les 8 vesprada, en el Sindicat Agrícola de Puçol es realitzarà una tertúlia taurina amb uns invitats de primera línia: el ramader Alfonso Guardiola Domínguez i el fotògraf Francisco Cano, acompanyats del periodista taurí Salvador Ferrer.

Si d'una saga es tractara, la jornada del divendres 24 podria titular-se ''Puçol, cultura de bou - Episodi 2'', ja que estem davant de la segona proposta orquestrada des de la regidoria de festejos taurins de l'Ajuntament per a complir l'objectiu que s'ha marcat per a enguany: cada mes una activitat cultural al voltant del món del bou.

Gener va ser el mes de les jornades taurines, dels premis del primer concurs de fotografia i de l'exposició de pintures de Pepe Calatayud. Ara, al febrer, li arriba el torn a dos elements imprescindibles en la festa: el ramader i els mitjans de comunicació. Per a representar a ambdós estaments estaran en el Sindicat Agrícola de Puçol tres noms molt coneguts en el món taurí.

D'una banda, Alfonso Guardiola Domínguez, propietari de la ramaderia de María Luisa Domínguez i Pérez de Vargas, ubicada en les sevillanes finques ''El Toruño de Utrera, ''Dehesa Palacios'' i ''Balbontín'' de Almacén de la Plata, i la gaditana ''Los caños'' de San José del Valle. Els seus bous, amb divisa blava i groga i un arracada en ambdós orelles, han format part del cartell en totes les places de primera del nostre país.

Salvador Ferrer i un bou de Guardiola.

D'altra banda, Francisco Cano, el degà dels fotògrafs taurins espanyols. Amb seixanta-cinc anys en actiu en places de totes les categories del nostre país, ''Canito'', com és conegut en entre els aficionats, compta amb un arxiu de més de dos milions d'instantànies. Sempre rodejat de diverses càmeres, entre elles una vella Nikon que l'acompanya a totes parts, és una de les imatges més entranyables de les arenes, i les seues fotos han sigut publicades en premsa, llibres i exhibides en distintes exposicions.

Finalment, el moderador de la tertúlia serà el periodista taurí local Salvador Ferrer, una veu habitual en la ràdio valenciana i el responsable del programa taurí ''Els bous'' de l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol. Precisament esta tertúlia serà emesa íntegra per la televisió local i perquè no sols hi haja paraules, l'acte comptarà amb dos projeccions en DVD: un reportatge sobre la finca de Guardiola i un muntatge musical amb fotos de Canito.

Juan Enrique Claramunt, regidor de festejos taurins, es mostra satisfet per haver aconseguit que els aficionats de Puçol puguen disfrutar de la presència en directe d'estos dos grans noms de la festa, i insistix en el fet que ''continuem treballant perquè la programació mensual que oferim siga de qualitat i, al mateix temps, resulte atractiva per a tots els aficionats no sols de Puçol, sinó també de la comarca, que ja han assumit com un referent esta programació cultural''.

09 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres