Carmen Pilar Sempere: 'l'angoixa és una cosa natural mentres es pinta'

Carmen Pilar Sempere: 'l'angoixa és una cosa natural mentres es pinta'

Carmen Pilar Sempere: 'l'angoixa és una cosa natural mentres es pinta'

...I es va convertir en una aventura.

Del 3 al 24 de febrer, Carmen Pilar Sempere exposa en la Casa de Cultura ''...I es va convertir en una aventura'', una col·lecció de pintures sorgida de la col·laboració amb dos alumnes seues que ara s'han convertit en companyes de viatge: Rosario Villalba i Clementine Sluijsmans. En la següent entrevista reflexiona sobre el procés de creació artística.

*****

-Què és per a tu pintar?

-Pintar és al mateix temps premi i castic.

-Dit d'una altra forma, quan has de pintar?

-Quan se sent la necessitat contar coses amb imatges; es necessita primer una història i després expressar-la amb la major senzillesa i honestedat.

-El procés creatiu sempre és tan dur?

-Les indecisions, els dubtes, l'angoixa, es convertixen en una cosa natural mentres es pinta. Es passen hores pensant i repensant en la millor solució possible, es canvien coses, s'improvisa i, al final, al contemplar el resultat, ens preguntem si és això exactament el que volem o el quadre també ha pres les seues decisions: ens les planta cara a cara i a nosaltres ens toca acceptar-les o no.

Carmen PIlar Sempere.

-Llavors, quan pintes, no sempre saps què obtindràs.

-Pense a vegades que pintar és un viatge estrany. A meitat del camí t'adones que en la maleta no portes el que necessites, i el que necessites no ho vas a trobar en el lloc de destí. El camí, a vegades, cobra vida pròpia i t'ensenya coses inesperades.

-I eixe viatge té fi o és un cercle viciós?

-Al final del viatge, ens agafem un descans, mirem el que hem aprés, a vegades hem aconseguit una meta, a vegades ens queda un buit. Però no podem entretindre'ns massa, un altre viatge ens espera. I així durant anys i anys.

08 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres