Capi, Rosi i Clem: l'aventura de crear i exposar juntes

Capi, Rosi i Clem: l'aventura de crear i exposar juntes

Capi, Rosi i Clem: l'aventura de crear i exposar juntes

Capi, Rosi i Clem: l'aventura de crear i exposar juntes

Carmen Pilar Sempere, Rosario Villalba Yuste i Clementine Sluijsmans, presenten en la Casa de Cultura de Puçol una exposició conjunta de pintura en la qual el més destacable per a les mateixes autores és la sinergia que s'ha produït entre elles al conviure, físicament i artísticament, per a dur endavant el projecte. Per tot això, no és estrany que hagen batejat esta col·lecció de pintures amb un suggestiu títol: ''...I es va convertir en una aventura''.

Del 3 al 24 de febrer, la sala d'exposicions de la Casa de Cultura acull una exposició especial: encara que cada una de les tres autores té la seua trajectòria personal, han unit esforços per a realitzar un treball que oferix molt més que la suma dels seus talents per separat.

Així ho reconeixia una amiga d'elles, Aurelia Muñoz, en presentar l'acte d'inauguració, destacava que ''Capi, Rosi i Clem són tres amigues que han trobat en la pintura un còmplice i un amic a qui poder expressar els seus sentiments, un amic amb qui poden dialogar i descobrir-se a elles mateixes''.

Després d'agrair la col·laboració de la Diputació de València, a través del programa de difusió de les Arts Plàstiques, Aurelia va explicar per què muntar esta exposició ha sigut una experiència inoblidable per a les tres artistes: ''és especial perquè, a més de la seua obra en solitari, han elaborat una obra conjunta en la qual compartixen una miqueta més que punts de vista, enriquint-se mútuament: una aporta la bogeria, una altra la tenacitat i, la tercera el sentiment de contradicció''.

Com tot artista, Carmen Pilar, Rosario i Clementine preferixen que siguen les seues obres les que parlen i no són molt partidàries ni d'explicar el seu treball ni tan sols de parlar en públic. A pesar de tot, en representació de les tres, va ser Carmen Pilar qui va exposar breument que totes s'han conegut en el marc de la Casa de Cultura ''i a partir d'eixa amistat hem fet un projecte juntes que, per a tancar el cercle, havia d'exposar-se precisament en esta sala d'exposicions''.

Acte d'inauguració de l'exposició.

Com no podia ser d'una altra manera, el regidor de Cultura i l'alcalde van tancar l'acte d'inauguració amb sengles intervencions en les quals van destacar la important labor de promoció d'artistes de la població que s'està duent a terme en la Casa de Cultura, i que en els últims mesos ha permés exposar a jóvens com Alex Galcerá o Xavier Alcácer i, ara, a estes tres amigues que, entre elles, responen afectuosament als apel·latius de Capi, Rosi i Clem.

Salvador Claramunt va insistir a més en el caràcter de ''cultura popular'' de l'exposició i que la intenció de l'actual govern municipal és ''incrementar el nombre d'exposicions, encara que este objectiu no està renyit amb la qualitat de cada una d'elles, com demostra este treball''.

Per la seua banda, Juan Manuel Busto, recordant els distints artistes locals que ja han exposat, va subratllar que ''Puçol s'està revelant com un poble de grans artistes que denuncien la problemàtica social del nostre món; són artistes compromesos, pel que la seua obra té un doble valor''.

''...I es va convertir en una aventura'' es pot visitar de forma gratuïta totes les vesprades de dilluns a divendres i els dissabtes al matí, fins al pròxim 24 de febrer.

08 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres