Més de mil persones col·laboren per a portar avant el mercat ambulant solidari del Bisbe Hervás

Més de mil persones col·laboren per a portar avant el mercat ambulant solidari del Bisbe Hervás

Més de mil persones col·laboren per a portar avant el mercat ambulant solidari del Bisbe Hervás

Molta gent en el mercat ambulant.

La idea és pionera del col·legi públic La Milotxa, però al curs següent va seguir el seu exemple el Bisbe Hervás i, per seté any consecutiu, els pares, alumnes i professors han col·laborat en un mercat ambulant solidari, venent xicotets detalls elaborats pels alumnes i algunes saboroses postres condimentades pels pares, tot això per a recaptar fons per al tercer món.

Vicenta Esteve ja fa setze anys que està com a docent en el col·legi públic Bisbe Hervás, més de la mitat assumint les responsabilitats de directora, i en este temps sempre ha tingut clar que ''l'ensenyança no és una qüestió únicament de llibres i exàmens, resulten fonamentals les experiències que els alumnes reben en el centre, i que els permeten afrontar la vida amb uns valors més solidaris''.

Paraules que, dites així, poden resultar un poc ressonants, però que quan descobrim com les porten a la pràctica comprenem que no són simples paraules: és tota una filosofia d'ensenyança.

En la seua sèptima edició, el mercat ambulant solidari ha comptat amb la participació dels 404 alumnes del centre, els 660 pares i els 30 professors. Des que van vindre de les vacacions de Nadal, els alumnes han treballat en la creació de separadors de llibres, xafapapers, calendaris i joguets; d'altra banda, els pares prepararen distintes receptes de cuina (moltes d'elles tradicionals, altres autèntiques delicatessen), que van servir per a amenitzar el matí del dijous 2 de febrer, en una jornada que va ser tot un èxit, com ho demostra un simple dada: en a penes mitjana hora es van esgotar tant els detalls elaborats pels alumnes com les postres aportades pels pares.

La recaptació anirà, un any més, a subvencionar la labor que realitza el pare Víctor Zabala a Àfrica i també a apadrinar una xiqueta a Amèrica Llatina, a través de l'organització Global Humanitària.

Vicenta Esteve i Salvador Claramunt.

Amparo Fenollosa, que per Quart any col·labora com a representant de l'AMPA en el mercat ambulant, destaca que és una forma que pares, alumnes i professors treballen mà a mà en un projecte: ''a més de vendre dolços i postres, els pares ens ocupem d'estar amb els xics en les taules, ajudant-los amb els diners i les vendes''.

Sens dubte, ambdós labors són dignes d'elogi, però quan un prova la taronja confitada i banyada en xocolate, la carlota amb coco, les magdalenes, el púding casolà, les coques o el flam de café amb anous, llavors un comprén que la presència dels pares en este tipus de mercats ambulants no és necessària... és absolutament imprescindible.

Com també ho és la presència dels representants de la corporació municipal. Salvador Claramunt, regidor d'educació, reconeixia que este tipus d'iniciatives no sols són necessàries i estan ben organitzades ''sinó que és una forma perfecta perquè nostres fills es manegen el concepte de globalització, en el sentit de cultures arrelades, i, sobretot, comprenguen la importància de valors com la solidaritat i la tolerància en el món en què vivim''.

Com no podia ser d'una altra manera, l'Ajuntament recolza este tipus d'iniciatives educatives amb la seua presència tant en el mercat ambulant solitari matinal com en l'activitat realitzada durant la vesprada del 2 de febrer, en la qual els alumnes exhibien panells amb missatges a favor de la pau confeccionats amb les empremtes de les seues mans.

05 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres