El mercat ambulant solidari de La Milotxa recapta més de 1.500 euros

El mercat ambulant solidari de La Milotxa recapta més de 1.500 euros

El mercat ambulant solidari de La Milotxa recapta més de 1.500 euros

Mercat ambulant de La Milotxa.

Un any més, els alumnes, pares i professors del col·legi públic La Milotxa han demostrat amb el seu entusiasme que l'educació no és únicament l'ensenyança d'unes matèries teoricopràctiques, també és un valor fonamental preparar les noves generacions per a apreciar altres valors en la vida, com la solidaritat o la tolerància.

El 30 de gener, Dia Internacional de la Pau, servix cada any per a organitzar una setmana d'activitats en què els jocs, les xarrades i les cançons tenen com a eixos centrals la tolerància, la camaraderia i la pau. Des de fa huit anys, a més, un dels majors atractius d'eixa setmana és el mercat ambulant de la solidaritat, en el qual els alumnes i els seus pares venen materials de qualsevol tipus al preu únic d'un euro. L'objectiu és recaptar fons per a distintes organitzacions d'ajuda a països necessitats.

''El que pretenem és canalitzar el treball dels xiquets per mitjà de tallers en què dissenyen i construïxen xicotets utensilis quotidians, alhora que esta tasca els permet reflexionar sobre temes com la tolerància o la solidaritat, que si no foren presentats de forma pràctica i lúdica, difícilment arribarien a comprendre''.

Les paraules de Pedro Ignacio Gómez, secretari del centre, resumixen l'esperit amb què tots aborden este mercat ambulant. Un esperit que seria digne d'elogiar en qualsevol centre, però molt més en un que compta amb dos-cents deu alumnes, tots ells participen en el mercat ambulant i, a més... són alumnes de tres a sis anys!

Una labor de sensibilització que este curs va començar en el mes de novembre: des d'eixe moment es dedica cada setmana alguna vesprada als tallers solidaris, el que ha permés que els xics i xiques hagen pogut dissenyar i confeccionar gorrets, pots amb sals de colors, separadors de llibres, enginyosos jocs, gots decorats i un infinitat de xicotets detalls que, al preu d'un euro, es van esgotar en a penes dos hores.

Van participar pares, alumnes i professors.

I és que l'objectiu pedagògic és clar, però difícilment calaria en els alumnes si les seues xicotetes obres d'art no hagueren tingut èxit el matí del divendres 27 de gener, quan el mercat ambulant va obrir les seues portes als pares i alumnes de La Milotxa, però també als alumnes i professors dels col·legis públics Jaume I i Lluís Vives, als estudiants del mòdul d'educació infantil de l'institut i a polítics i veïns de la població que es van acostar, a pesar de la insistent pluja, i es van emportar el seu xicotet detall.

L'èxit de la iniciativa també és quantificable econòmicament: el treball i la il·lusió dels 210 alumnes ha permés recaptar 1523 euros, ''el que suposa uns tres-cents euros més que l'any passat, el que demostra l'interés dels xics per dissenyar i també dels visitants, ja que es van esgotar tots els treballs que es van exposar en el mercat ambulant'', resumix Pedro.

Els diners serà entregats a quatre entitats que realitzen projectes en el tercer món: Ajuda en acció (a través de la qual el col·legi té dos xiquetes apadrinades), la ONG de la població ASOM (que comprarà aliments per a les caravanes per la pau que organitza per al poble sahrauí), Metges sense fronteres (que aporta els diners a un fons d'emergència) i Intermón (que adjunta els diners als seus plans de desenvolupament a llarg termini, per mitjà dels quals construïxen escoles i pous en zones d'Àfrica, Àsia i Amèrica llatina).

La idea ha calat tan profundament en la població que, des de fa set anys, també el col·legi públic Bisbe Hervás realitza un mercat ambulant solidari i altres centres educatius han acabat realitzant activitats inspirades en la iniciativa del col·legi públic La Milotxa, prenent com a referència el Dia Internacional de la Paz.


02 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres