Pepe Calatayud exposa una col·lecció de pintures taurines a Puçol

Pepe Calatayud exposa una col·lecció de pintures taurines a Puçol

Pepe Calatayud exposa una col·lecció de pintures taurines a Puçol

Pepe Calatayud amb la seua obra.

Coincidint amb les Jornades Taurines Vila de Puçol, el xativí Pepe Calatayud exposa en el pub Villa Charol una col·lecció de pintures taurines que tenen com a denominador comú una tècnica inventada pel mateix autor: sobre paper de color os o gris, este autodidacta pinta amb tinta xinesa negra i típpex líquid, creant imatges d'una gran bellesa plàstica. En la següent entrevista ens explica més detalladament la seua tècnica i els motius pels quals exposa a Puçol.

*****

-Qui és Pepe Calatayud?

-Bé sóc de Xàtiva, compliré quaranta-dos anys i en fa trenta que sóc aficionat als bous. A més, la meua altra passió és la pintura, pel que fa temps vaig decidir unir ambdós facetes i així va nàixer Calatayud, el pintor taurí.

-Com va sorgir la possibilitat d'exposar a Villa Charol?

-Em solc inspirar en fotos o imatges que guarde quan vaig a la plaça. Vaig estar veient els components d'Art Valencià i vaig pintar un quadro a Majete, un dels seus components. Ell el va veure a Canals, li va agradar i em va proposar que realitzara una exposició per a estes jornades taurines que es realitzen al gener ací a Puçol.

-Ha sigut molt costós preparar el material?

-Sí, sobretot pel temps. Majete em va confirmar al novembre que havia d'inaugurar el 19 de gener, així que vaig vindre a veure el local... i la grandària em va espantar: necessitava massa peces noves, així que vaig haver de posar-me les piles. He estat dos mesos treballant sense parar.

-Sense parar i amb una tècnica com a mínim sorprenent.

Calatayud en Villa Charol.

-És una tècnica que vaig descobrir per casualitat. Havia comprat paper gris i estava dibuixant amb tinta xinesa i un pinzell negre, després de cometre un error vaig anar a esborrar-lo amb típpex (eixe líquid blanc que s'utilitza per a tapar els errors) però com el fons era gris es distingien perfectament els traços blancs. No obstant, l'efecte em va paréixer molt atractiu i vaig començar a depurar la tècnica. Ara és pràcticament l'únic tipus de pintura que faig: el considere com el meu estil propi.

-I fas molts quadros d'este tipus?

-Ací a Villa Charol en tinc exposats vint-i-set originals, però també tinc previst exposar al febrer a Elche de la Sierra i al març a València, durant la fira de Falles. A més, durant l'any passat vaig realitzar quadros per a vint-i-cinc retalladors, és per això que he estat molt ocupat.

-No obstant, no ho consideres una professió.

-No, pinte per plaer, perquè em divertix, és un hobby, no una professió. De totes maneres, els quadros estan a la venda; concretament els que s'exposen a Puçol oscil·len entre 50 i 250 euros, ja emmarcats.

-Algun projecte a la vista?

-Sí, un repte personal que espere poder portar endavant abans de l'estiu. He aconseguit dotze fotos de la gran faena que va fer Morante de la Puebla a l'octubre en la plaça de bous de València i vull fer dotze quadros per a oferir-li'ls al protagonista. No sé si aconseguiré finalitzar-los tots i, per descomptat, no sé si li agradaran... però eixe és precisament el desafiament.

02 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres