Les terceres jornades taurines comencen amb un debut: Majete com a presentador

Les terceres jornades taurines comencen amb un debut: Majete com a presentador

Les terceres jornades taurines comencen amb un debut: Majete com a presentador

Acte d'inauguració.

La campanya Puçol, cultura de bou, a través de la qual l'Ajuntament de Puçol potenciarà cada mes una activitat cultural vinculada al món taurí, va donar començament el seu camí el dijous 19 de gener amb la inauguració de les terceres Jornades Taurines Vila de Puçol. Fins a tres entitats confluïen en el Pub Villa Xarol en este acte: l'Ajuntament, la penya l'Afició i la penya taurina Juan Àvila.

En l'inici d'estes jornades, en primer lloc estava present l'interés de la regidoria de festejos taurins per promocionar la cultura en qualsevol de les seues facetes (música, cine, fotografia, pintura, literatura...), però sempre tenint el bou com a element central. En este sentit, el pub acollia una brillant exposició de pintures taurines realitzades per Pepe Calatayud, però esta no era més que un botó de mostra, perquè el divendres 20 s'inaugurava en la Casa de Cultura l'exposició amb les 46 fotografies participants en el primer concurs de foto taurina Vila de Puçol i al llarg de la setmana també es van realitzar debats, programes de televisió i xarrades informatives sobre temes com la castració i l'afaitat de bous.

En l'acte d'inauguració, el regidor Juan Claramunt va destacar la importància d'un programa tan ampli, tan variat i en el qual han col·laborat tants experts taurins en distintes facetes: ''ens vam comprometre a una activitat cada mes i ja estem complint; tenim programats els actes culturals fins a l'estiu, després vénen els mesos amb bou en distints barris de la població i, ja a la tardor, tornarem a proposar noves idees per a tancar l'any i demostrar que el bou és molt més que el carrer o la plaça''.

En segon lloc, la penya l'Afició presentava l'àmplia programació d'estes terceres Jornades Taurines que, com a colofó, tenien el dia 27 el sopar amb l'entrega de premis als millors bous, ramaders i comissions de l'any passat.

Unes 60 persones van assistir.

''Este reconeixement al treball de les distintes comissions dels barris'' -va explicar Fernando Ferrer 'El Rallat', president de la penya-, ''té com a objectiu mantindre viu l'esperit de solidaritat, la camaraderia i l'esforç que han de realitzar estos aficionats al bou. La nostra penya, que no participa directament en l'organització de cap dels festejos, però que està present en tots, treballa de valent perquè cada any siguen recompensats els bous, ramaderies i aficionats que han contribuït que el nom de Puçol continue sent punter en el món taurí''.

En tercer lloc, enguany se suma a les Jornades Taurines la penya Juan Àvila, que l'any passat no va poder estar present pel fet que el torero prenia l'alternativa en la fira de Falles i els preparatius van copar tot el seu temps. De tot això va parlar Juan Sebastiá, el seu president, qui a més es va comprometre que ''a partir d'enguany caminarem junts en tot tipus d'activitats per a reivindicar el bou, ja siga en el carrer o en la plaça''. En les seues paraules, el president també va destacar la iniciativa municipal ''perquè el bou és tradició i la tradició és una clara mostra de la cultura d'un poble''.

La inauguració de les jornades també va servir per a un debut molt sonat: Majete, un dels corredors més coneguts de la població i component de l'espectacle Art Valencià, va atrevir-se a fer de presentador de l'acte i, a més, en valencià, el que va acabar resultant més complicat per al jove que si haguera hagut d'enfrontar-se a un bou, ''però com visc a València faig un esforç per parlar en valencià i, si comet algun error, espere que sapieu comprendre-ho''. La seua intervenció, amb eixa humilitat que el caracteritza, va ser una de les més aplaudides de la nit.

01 Febrer 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres