Les comissions presenten els seus bous per a enguany: Miura, Guardiola, Partido de Resina...

Les comissions presenten els seus bous per a enguany: Miura, Guardiola, Partido de Resina...

El dilluns 29 de gener va tindre lloc la primera xarrada-col·loqui de les IV Jornades Taurines Vila de Puçol, que un any més organitza la Penya l'Afició. El tema triat va ser l'actualitat taurina i els participants van ser representants de les distintes comissions que hi ha a Puçol.

Amb el títol Actualitat taurina de Puçol, Salvador Almenara Marsaga, moderador de la xarrada, va comptar amb la presència de Ximo Soriano (representant de la comissió del 7 de Setembre), José Antonio Soriano (president del Bou de l'Avenida), Salva Valdo (representant de la comissió d'Ildefonso Ferro), Alfonso Àvila (president de la Penya Taurina El Barri), Juan José Martínez (representant d'Hostalets) i José Comes (president de la Setmana Taurina). A més, l'Ajuntament va estar representat en la figura de Juan Enrique Claramunt, regidor de Festes i Festejos Taurins.

Després de la presentació dels invitats, tots molt coneguts pels aficionats, Salva Almenara va començar a preguntar-los pels projectes per a enguany de les seues respectives comissions o penyes, i, com no podia ser d'una altra manera, pels exemplars vistos i adquirits per cada una d'elles.

La xarrada va estar complementada per un DVD amb imatges d'alguns dels bous adquirits per les distintes comissions. En estes dates, tan poc habituals per a comprar bous, la comissió del 7 de setembre va presentar un bou de Miura i un de Julio Filoso per a Sant Joan, la comissió de l'Avinguda ha adquirit un bou dels Guateles i té diversos vistos d'el Torreón. La comissió d'Ildefonso Fierro ha adquirit un dels Guateles i té diversos vistos d'el Torreón. Finalment la Penya Taurina El Barri té comprats per al seu quinzé aniversari un exemplar de Partido de Resina i un de Salvador Guardiola Fantoni.

Resulta freqüent i alhora agradable, que este tipus de xarrades, siguen molt participatives a causa de les nombroses curiositats que els aficionats volen saber sobre els bous adquirits i ramaders que correran pels carrers. A més, es va comentar molt la conveniència o no de pagar quantitats altes per l'adquisició de bous de ramaderies de molt de renom.

També es va parlar de la celebració de la pròxima Setmana Taurina, que tindrà com a novetats el possible canvi d'ubicació de la plaça i la celebració d'un possible tancament de bous salvatges.

Per part de l'Ajuntament, es va exposar les facilitats i l'ajuda econòmica que aporta en qüestió d'assegurances i serveis mèdics.

Informa: Alfonso Àvila

09 Febrer 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres