Un pont sobre el barranc Pascual per a facilitar l'accés a les urbanitzacions

Un pont sobre el barranc Pascual per a facilitar l'accés a les urbanitzacions

Després d'escometre importants reformes en el camí Mangraners, l'Ajuntament de Puçol trau a concurs la construcció d'un pont en el camí Molí de Vent, amb el qual completa la millora dels dos accessos que connecten el nucli urbà amb les urbanitzacions.

A les dos urbanitzacions situades en l'oest del terme municipal de Puçol, Alfinach i Els Monestirs, s'accedix a través de dos carreteres que connecten amb el nucli urbà: el camí Mangraners, situat més al sud, és una prolongació de l'avinguda Alfinach i suposa l'accés principal a ambdós urbanitzacions; el camí Molí de Vent, continuació de l'avinguda del mateix nom, també permet accedir a ambdós nuclis residencials, encara que és una carretera menys transitada.

Al llarg de 2006 es va posar en marxa un ambiciós pla per a millorar l'accés principal, a través del camí Mangraners, amb la construcció d'un carril-bici, una xarxa de telecomunicacions, enllumenat públic, nova calçada i una rotonda en el punt més conflictiu, situat enfront del col·legi Alfinach. La primera fase ja ha sigut executada i ara treballen conjuntament el Departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Puçol i la COPUT en la segona fase, que mantindrà la mateixa xarxa de serveis i també inclourà una rotonda en l'encreuament amb el camí Llíria.

Per al 2007, l'Ajuntament ha plantejat una millora també de l'accés nord, concretament en el tram més conflictiu: l'encreuament del barranc Pascual.

En estos moments, eixe encreuament es realitza travessant el barranc, el que suposa que en èpoques de pluges este encreuament resulta perillós i, en alguna ocasió esporàdica, l'aigua ha arribat a invadir la calçada.

''Actualment cal creuar el barranc per un gual amb forts desnivells, el que suposa un verdader perill per als usuaris, sobretot de les urbanitzacions'' -explica el regidor d'Urbanisme, Mariano Sanchis-. ''D'ací que ens hàgem plantejat completar el pla d'accessos a les urbanitzacions amb la construcció d'un pont sobre el barranc Pascual''.

El pont, valorat en 150.000 euros, no es limitarà a un pas convencional, sinó que ha sigut dissenyat pensant en una futura ampliació tant del camí Molí de Vent com dels accessos a les urbanitzacions i a la Finca Municipal la Costera, situada també en la mateixa carretera.

El projecte ha sigut dissenyat per l'enginyer José Manuel Rubio Balaguer i inclou set metres de calçada per als dos carrils, a més de quatre metres i mig per a la vorera de vianants i el carril bici, tot això protegit per una bionda lateral i una barana de protecció en el pas de vianants.

09 Febrer 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres