Huit aparcabicicletes i quilòmetres de carril-bici per a protegir el medi ambient

Huit aparcabicicletes i quilòmetres de carril-bici per a protegir el medi ambient

L'aposta pel desenvolupament sostenible i els transports alternatius va prenent forma a Puçol. Després de la creació d'un servici urbà d'autobús, en els últims anys es treballa a potenciar l'ús de la bicicleta, per això s'han construït diversos quilòmetres de carril-bici i huit aparcabicicletes en distintes zones del nucli urbà i de la platja.

La iniciativa, duta a terme des de la Regidoria de Medi Ambient, suposa donar resposta a les peticions de distints col·lectius ecologistes i, en general, a tots aquells veïns preocupats amb el desenvolupament sostenible.

''Volem fomentar l'ús de transports alternatius perquè tots sabem que estos mitjans, com les bicicletes o el transport col·lectiu, reduïxen l'impacte ambiental'' -explica el regidor Mariano Sanchis-. ''És petr això que s'estiguen posant els mitjans que potencien i faciliten l'ús de la bicicleta''.

Uns mitjans que, a més, són molt econòmics. Els huit aparcabicicletes que s'han distribuït han tingut a penes un cost de 850 euros, ja que les obres d'instal·lació han anat a càrrec de la brigada municipal.

Durant la segona setmana de febrer, que finalitzarà la instal·lació de l'aparcabicicletes situat en la porta del mateix Ajuntament, ja estaran disponibles per als ciclistes ocasionals o habituals els aparcaments apropiats en la Casa de Cultura, l'Espai Social Martínez Coll, l'avinguda Font de Mora enfront de Mercadona, el passeig de la Constitució, el camp de futbol i dos en la platja, un en la Rosa dels Vents i un altre en la plaça de l'Assegador.

Però estos aparcabicicletes no tindrien sentit si els ciclistes no pogueren recórrer el terme municipal amb bici, per això cada nova intervenció urbanística inclou el corresponent carril-bici. Així, en els últims mesos hem assistit a la creació de diversos quilòmetres de traçat exclusiu per a bicicletes en el camí Mangraners, la ronda dels Corts Valencianes, el camí Rogeres i la platja de Puçol.

''La nostra intenció és que es puga recórrer tot el terme amb bici, des de les urbanitzacions fins a la platja, passant per la circumval·lació del nucli urbà. La major part de traçats ja estan finalitzats, encara que hi ha zones intermèdies pendents per a interconnectar-los tots entre si. A més, els connectarem amb traçats comarcals, com la via Ojos Negros o l'antiga Via Xurra'', finalitza el regidor de Medi Ambient.

13 Febrer 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres