Nuria Soriano guanya el segon Concurs de Fotografia Taurina Vila de Puçol

Nuria Soriano guanya el segon Concurs de Fotografia Taurina Vila de Puçol

Durant la nit del divendres 2 de febrer es va posar punt final a les IV Jornades Taurines Vila de Puçol amb una sopar-gala que va servir per a homenatjar el torero local Juan Àvila, als millors bous, ramaders i comissions de l'any 2006 i per a descobrir quins van ser els guanyadors de la segona edició del Concurs de Fotografia Taurina, premi que en esta ocasió ha recaigut en Nuria Soriano amb l'obra La força dels humans.

Puçol, cultura de bou va ser una iniciativa de la Regidoria de Festejos Taurins que al llarg de 2006 va organitzar activitats tots els mesos en què no hi ha bous al carrer en la població. L'objectiu era doble: d'una banda, unir els aficionats del bou en el carrer amb els del bou de plaça; d'una altra, demostrar que el bou és molt més que el carrer o la plaça, i que es poden organitzar esdeveniments on el bou compartisca protagonisme amb els mitjans de comunicació, la pintura, la fotografia, l'escultura o qualsevol altra manifestació artística.

L'any 2007 ha començat amb la mateixa filosofia, i durant l'última setmana de gener i primera de febrer s'han celebrat les IV Jornades Taurines, on s'han donat cita ramaders, toreros, veterinaris, aficionats, comissions, pintors i fotògrafs per a mostrar distints aspectes de la festa.

Coincidint amb la clausura de les jornades, el divendres 2 de febrer, es va donar a conéixer l'acta del jurat del segon Concurs de Fotografia Taurina, que en esta ocasió va atorgar el premi especial La cámara estuvo allí, dotat amb 180 euros, a una fotografia que aportava un moment inèdit de la festa: com una vaca que havia sigut banyegada per un bou era atesa pel veterinari local. La fotografia, titulada Gajes del oficio, és obra de Maribel Casañs.

El tercer premi, dotat amb 120 euros, va ser per a l'obra En formación, de Vicente Soriano Benet, en la qual es mostrava els mansos en perfecta alineació mentres acudien a buscar un bou.

El segon premi i els 150 euros corresponents va anar a parar a les mans d'Alberto de Jesús, per la seua fotografia de la baixada de penyes del 7 de setembre titulada La festa.

Finalment, els 200 euros del primer premi van recaure en una brillant fotografia en blanc i negre que mostrava una embolada en primer pla des del mateix pilar. El seu títol és La força dels humans i va ser presentada per Nuria Soriano.

El jurat va estar format pel professor de comunicació audiovisual Adolfo Bellido, el realitzador i fotògraf Cèsar Uceda, el director del Departament de Comunicació de l'Ajuntament, Sabín, i el regidor de Festejos Taurins Juan Claramunt.

A pesar de concedir els premis per unanimitat, van destacar en l'acta que ''els criteris de qualsevol jurat sempre són subjectius i més en un certamen on es valora una labor artística, per la qual cosa el jurat assumix que hi havia moltes obres que podien optar a distints premis i que cada jurat hauria triat obres distintes. En este cas, el jurat ha optat per premiar aquelles obres que aporten imatges singulars de les festes taurines, bé pel punt de vista, l'enquadrament o els protagonistes de cada una de les fotografies premiades''.

05 Febrer 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres