El bar Dani guanya la Ruta de la Tapa dels rècords: 11 dies, 52 locals, 154 premis i 240.000 tapes servides

El bar Dani guanya la Ruta de la Tapa dels rècords: 11 dies, 52 locals, 154 premis i 240.000 tapes servides

El tancament de la 3a Ruta de la Tapa es va realitzar en la seu de l'Agrupació de Penyes, en el Mercat Municipal. Va ser una nit llarga, però divertida. L'organització va haver de realitzar el recompte dels vots vàlids, establir els vots de cada un dels locals participants, realitzar el sorteig de 154 premis entre tots els carnets ruters rebuts en una ruta que no ha parat de batre rècords… i fer balanç.

La nit del divendres 13 de setembre, l'Agrupació de Penyes continuava treballant en la tercera Ruta de la Tapa, encara que oficialment havia finalitzat el dia 9, a fi de les festes. Tocava comptar i recomptar, separar els vots vàlids de què tenien errors, descobrir les tapes més votades, realitzar el sorteig dels 154 premis entregats pels patrocinadors (tres vegades més que l'any passat).

I també fer balanç d'una ruta que no para de créixer.

Primer va caldre obrir totes les urnes i eliminar els vots nuls: uns perquè no posaven les dades del votant, altres perquè no portaven els sis encunys dels locals on havien tapejat, algun perquè no elegia la seua tapa favorita i altres, en fi, perquè no eren exactament carnets ruters... sinó un altre tipus de targetes de visita, coses dels graciosos de torn sempre disposats a ficar el seu vot en qualsevol urna.

Després va caldre classificar els vots entre els 52 restaurants participants, amb el següent resultat entre els més valorats:

5t) L'Alhambra, amb 389 vots.
4é) El Quijote, amb 401 vots.
3é) Mel de Caramel, amb 542 vots.
2é) Café 103, amb 563 vots.
1é) Bar Dani, amb 968 vots.

I llavors va arribar l'hora del sorteig dels 154 regals cedits pels patrocinadors, per a la qual cosa calia mesclar novament tots els carnets ruters... i, bo, per a què contar-lo si les imatges ja mostren que la gent de les penyes curra molt, però disfruta quantitat: pluja de vots per a triar a cegues els 154 carnets ruters agraciats.

Va ser en eixe moment quan José Reyes Gallego, el coordinador de la ruta, es va poder prendre un descans per a fer balanç d'esta tercera edició, que ha batut tots els rècords de les anteriors: 52 bars i restaurants han participat, 11 dies de tapeig, 154 premis per als veïns i 240.000 tapes servides, segons les estimacions dels proveïdors que patrocinen la Ruta de la Tapa de Puçol.

Hi ha alguns locals que han tancat tot just finalitzar la ruta, per a descansar d'una tasca maratoniana, i altres no han portat un control tan estricte com se'ls havia demanat, per la qual cosa han fet estimacions a ull de tapes servides”, comença Gallego. “Però els que han servit les begudes a tots ells tenen els nombres molt clars i han augmentat un terç respecte a l'any passat, d'esta manera hem passat de la 180.000 del passat any a les 240.000 d'enguany”.

Nombres que avalen l'èxit de la ruta i que apunten a noves alternatives per al futur: està clar que el 13 d'octubre hi haurà una jornada matinal de degustació de tapes, com a agraïment al poble de Puçol per la seua col·laboració, al mateix temps es realitza l'entrega dels premis als tres bars guanyadors i als 154 veïns afortunats en el sorteig dels regals cedits per les empreses patrocinadores…

I després… què?

La Ruta de la Tapa és un projecte per a potenciar les festes creat i desenvolupat per l'Agrupació de Penyes, però s'està fent molt gran i hem d'assentar-nos a estudiar quin serà el futur, perquè molts parlen de portar-la també a altres dates festives, com a falles; altres volen que ampliem la ruta a tot l'any”, continua el coordinador. “Inclús la Conselleria de Turisme estudia la possibilitat que entrem en el calendari de rutes gastronòmiques de la Comunitat Valenciana, però no sabem si els locals de Puçol estan preparats per a més dies, més tapes, més treball. Hem de reunir-nos les penyes i estudiar el futur”.

No acaben d'acabar la tercera edició de la Ruta de la Tapa i l'Agrupació de Penyes ja treballa en el balanç, en la preparació de la jornada de degustació el 13 d'octubre i en les opcions de futur. Es anomenen a si mateixos creadors d'esdeveniments i són conscients que esta fórmula per a potenciar les festes de Puçol és el més gran que han muntat en els seus més de vint anys d'història… i també el més costós, perquè implica un treball continuat, que moltes vegades no es veu.

Gràcies a tots ells per estar ací, treballant fins a l'últim moment perquè la ruta no deixe de créixer.

L'any que ve hi haurà sorpreses... o potser abans. Estigueu atents.

Informa: Sabín

899-festival-tapas-1

 

27 Setembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres