Sant Miquel renova les seues festes amb jocs d'abans i una exposició fotogràfica en el carrer

Sant Miquel renova les seues festes amb jocs d'abans i una exposició fotogràfica en el carrer

Enguany, el carrer Sant Miquel celebra les seues festes del 26 al 29 de setembre i compta en el seu cartell amb els protagonistes habituals (la cavalcada, la processó amb la imatge del sant, el bou Miguelito…) però hi ha dos importants novetats: una jornada de jocs “dels d'abans” i una exposició de fotos amb imatges històriques d'esta festa… que s'exhibirà, lògicament, en el propi carrer.

Ha sigut Emilio Jimena l'encarregat de coordinar l'exposició, buscant fotos dels uns i els altres, organitzant-les i, finalment, dissenyant uns muntatges amb diverses fotos que aniran exposats en distints panells, situats al llarg de tot el carrer.

Vam proposar la idea d'una recopilació de records en una reunió del carrer”, recorda Emilio. “Demanem fotos a tots els veïns i la veritat és que ha funcionat molt bé, tant que ja se'ns han quedat algunes imatges fora de l'exposició, perquè calia tancar en un termini determinat per a poder imprimir-les, però la idea tindrà continuïtat i l'any que ve ampliarem l'exposició i buscarem noves fórmules per a recuperar la història i la memòria de les festes de Sant Miquel”.

En eixe camí de recuperació no sols hi ha fotos, també jocs d'abans, com la carrera de sacs, la cadira o el mocador. Els jocs que practicaven diàriament els nostres iaios ara, en els temps de videoconsoles, promocionats perquè els més menuts també aprenguen a disfrutar junts en el carrer, a l'aire lliure.

També volem apostar per altres idees en el futur, com un esmorzar conjunt, així hi haurà una recuperació gastronòmica, i, sobretot, animar a tot el món a què s'acoste a tots els actes, ja que són oberts a la participació de tot el poble… com es pot comprovar en la cavalcada, que cada any compta amb més participants de tot el poble”, finalitza Emilio.

La inauguració oficial de les festes, amb un recorregut pel carrer Sant Miquel per a disfrutar d'esta primera exposició de fotos a l'aire lliure, serà el dijous a les 17.30 hores, després hi haurà xocolatada i l'actuació de l'incombustible i centenari bou Miguelito: l'únic que és amic dels xiquets i que passe el que passe sempre està disposat a recórrer el carrer per a gaudi dels més xicotets.

Programació completa d'actes:

Dimecres 25
18:00 Muntatge de l'exposició fotogràfica (Sant Miquel, núm. 36)
19:00 Penjar les banderes
22:00 Sopar de cabasset

Dijous 26
17:30 a 21:00 Exposició fotogràfica en el carrer: Memòria de les festes
17:30 Xocolatada
20:00 Toro de cartó Miguelito
22:00 Sopar de cabasset

Divendres 27
17:30 a 21:00 Exposició fotogràfica en el carrer: Memòria de les festes
17:30 Jocs d'abans
20:00 Pujada de la imatge del sant
21:00 Nit de paelles i rifa.

Dissabte 28
11:30 Santa missa

 Domingo 29
08:00 Traure plantes al carrer
11:00 a 13:00 Exposició fotogràfica en el carrer: Memòria de les festes
12:00 Esmorzar popular
14:00 Traca correguda
18:00 Cavalcada de disfresses
21:00 Sopar de cabasset i fi de festa

Informa: Sabín

mas-fotos_facebook

869-miguelito-el-toro-1

 

25 Setembre 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres