Juan José Llácer: “M'emporte noms, rostres i moments viscuts”

Juan José Llácer: “M'emporte noms, rostres i moments viscuts”

Fa sis anys, Juan José Llácer va arribar per decisió de l'arquebisbe de València per obediència i disponibilitat des de la parròquia del parc Alcosa, un barri d'Alfafar, a la parròquia Sants Joans de Puçol, a fi d'oferir la seua vida i el seu cor. Les festes patronals 2013 seran les seues últimes com a encarregat d'oficiar els actes religiosos.

En 2007, i com a primera activitat, va assistir al tradicional campament de júniors, “mai vaig pensar que després de la magnífica experiència a Alfafar anava a sentir-me tan a gust en un altre poble, i els veïns de Puçol ho van aconseguir”, assegura Juan José Llácer.

Les festes patronals de Puçol van formar part de la seua primera experiència com a sacerdot i seran estes les que tancaran el seu cicle com a rector de Puçol. Juan José destaca com a actes religiosos el trasllat de la Mare de Déu a l'església de Santa Marta: “Es tracta d'un gest molt significatiu ja que la imatge visita l'altra comunitat de la població”.

Un altre acte emotiu és la Santa Missa com a homenatge als nostres majors, perquè són un cabal de saviesa, de riquesa, i amb molta experiència viscuda. Després de l'eucaristia, la confraria organitza un berenar, tot això el 4 de setembre.

El dia 6, l'entrada de la murta rememora l'entrada de la Mare de Déu en el poble i en la parròquia.

El dia 8, amb el naixement de la Mare de Déu sorgix la festa patronal de la Mare de Déu al Peu de la Creu de Puçol. A la vesprada se celebra l'ofrena de flors, on es pot col·laborar amb l'entrega de flors o aliments per a Cáritas, i a la nit la processó, on la verge beneïx el poble per on passa.

Per a concloure amb les festes, se celebra una missa per als difunts, acte important ja que “es recorda i es resa per aquells que ens han ensenyat la devoció cap a la Mare de Déu”.

Després d'estos sis anys, Juan José vol donar les gràcies a tots els veïns de Puçol que amb tant d'afecte li han tractat. “Dol, perquè deixe a molta gent arrere, però és l'arquebisbe qui m'envia per a poder donar la meua vida i cor a una altra parcel·la de la diòcesi, però m'emporte noms, rostres i sobretot moments viscuts. Una gran part de la meua vida i cor estic segur que es queda ací”.

Informa: Beatriz Rada

804-juanjo-en-cabesol-2

 

25 Agost 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres