“És Puçol”: la Ruta de la Tapa, gratis en el teu mòbil

“És Puçol”: la Ruta de la Tapa, gratis en el teu mòbil

T'imagines una aplicació que et permeta tindre en el teu mòbil tota la informació útil per a moure't per Puçol si eres un turista que acabes d'arribar i no saps què visitar, on acudir davant d'una emergència, quins esdeveniments se celebren estos dies o on comprar? Ara imagina que a tots eixos servicis li afiges tota la informació sobre la Ruta de la Tapa. T'abellix descarregar-te-la gratis? És Puçol. Ja disponible.

Carlos Núñez és un jove informàtic que va realitzar les seues pràctiques en el Departament de Comunicació de l'ajuntament fa uns mesos, de març a juny. Allí va col·laborar en el disseny de la nova pàgina web municipal (ja llesta, encara que la seua presentació pública serà després de les festes de setembre) i en la creació d'una web per a joventut (en marxa des d'abans de l'estiu: www.xtupuçol.es).

A més, vaig traslladar les quatre mini webs d'associacions locals creades amb Posterous a una nova ferramenta, Blogger, perquè Posterous va desaparéixer a finals d'abril”, recorda Carlos. “De pas, els vam fer un llavat de cara i millorem algunes ferramentes perquè les Dones Tyrius, el Col·lectiu de Dons, Asvat i la Unió Democràtica de Pensionistes continuen gestionant cada un el seu pròpia web”.

Junt amb la reforma de les mini webs ja existents per a associacions amb poca experiència en Internet es va plantejar dinamitzar la Ruta de la Tapa, un esdeveniment que en les seues dos primeres edicions durant les festes patronals ha aconseguit un resultat espectacular: aconseguir les 180.000 tapes servides en 50 locals durant els 9 dies de la segona ruta, al setembre del 2012.

Així que a més de posar en marxa una web que arreplegue les fotos i les notícies dels dos anys anteriors, junt amb les tapes d'enguany, la qual cosa se'ns va ocórrer va ser intentar que qualsevol veí poguera portar la ruta en el seu mòbil: fotos de les tapes, direccions, plans de situació. En definitiva, tot el que és necessari per a saber per on moure't i quines tapes tens al teu voltant… i, per descomptat, gratis”, finalitza este jove  emprenedor que ja treballa en la posada en marxa de la seua pròpia empresa de servicis informàtics.

I això és justament el que oferix És Puçol, una aplicació per a telèfons que ja es pot descarregar gratis des del Play Store del teu mòbil: ocupa entorn d'un mega, es descarrega i s'instal·la en menys d'un minut amb una connexió bona i et permet tindre en la teua mà tota la informació bàsica per a estar al dia del que hi ha a Puçol.

El menú principal de l'aplicació oferix cinc servicis: Esdeveniments, Comerços, Servicis, Turisme i Ruta de la Tapa.

Esdeveniments és una agenda d'actes que informa del que podem disfrutar hui, demà, esta setmana i la setmana que ve. Una agenda a quinze dies vista en què, lògicament, la majoria dels actes que inclou en estos moments són de la programació de les festes que comencen el diumenge 25 d'agost amb la romeria al Cabeçol.

Comerços és una secció creada en col·laboració amb ACEP (Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol). Inclou un llistat de més de cent comerços de la població, organitzats per servicis, indicant la direcció, telèfon de contacte i pla de situació a través de Google Maps. “A més, l'aplicació ja està preparada per a incloure una foto de cada comerç i la direcció de la seua pàgina web, si la tenen, dades que incorporarem en quant ACEP ens els proporcione; segurament estaran disponibles al llarg del mes de setembre”.

Servicis és un recorregut per les instal·lacions municipals de la població, des de l'ajuntament a qualsevol urgència que podem necessitar. A més de direcció, pla i descripció del lloc oferix la possibilitat de cridar directament amb un clic, quelcom útil per a estalviar temps en situacions d'emergència.

Turisme presa com a punt de partida la guia turística publicada per l'ajuntament fa uns anys, on s'arreplega informació bàsica sobre gastronomia, què veure, allotjaments, què visitar en l'entorn… El més destacat és que té un disseny més informal, d'acord amb el seu caràcter de fullet informatiu per a visitants ocasionals.

I, finalment, la Ruta de la Tapa et permet buscar pel nom del local o pel nom de la tapa: una vegada triat el que ens abellix, l'aplicació mostra una imatge de la tapa i l'opció de mostrar la ubicació del local. Este senzill pla no sols inclou el bar o restaurant que hem triat, sinó també els que es troben al seu voltant, quelcom molt útil si anem de tapeig i volem saber quines tapes tenim prop, per a fer la ruta a peu sense grans desplaçaments.

L'aplicació És Puçol ja es pot descarregar gratis des del teu mòbil i està disponible per a tots els sistemes més habituals, amb Android al cap. L'únic per al que no es pot descarregar de moment és per a iPad, encara que té una explicació lògica: “tot el treball s'ha realitzat gratuïtament i es pot descarregar gratis, però Apple exigix el pagament d'una llicència per a poder realitzar aplicacions destinades al seu sistema operatiu, una llicència que costa entorn de cent dòlars… Si l'ajuntament considera que l'aplicació és útil haurà d'adquirir eixa llicència perquè És Puçol també estiga disponible per a iPads”, finalitza Carlos Núñez.

És Puçol combina servicis gratuïts per a turistes i per a veïns de la població. Ara que s'acosten les festes i la Ruta de la Tapa, ja saps, tot el que és necessari per a disfrutar a límit en el teu mòbil. A un clic de distància. I gratis.

Informa: Sabín

785-carlos-nunyez

 

23 Agost 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres