La dolçaina a Puçol: 30 anys creixent amb estil propi

La dolçaina a Puçol: 30 anys creixent amb estil propi

Per primera vegada, l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina de Puçol es va reunir en la platja de la població per a amenitzar la vesprada del diumenge. Després de 30 anys, i després de l'èxit que va obtindre, seguix amb forces per al començament d'un nou curs en què confien a comptar amb nous alumnes jóvens.

El passat 11 d'agost, l'Associació Cultura Falla la Marjal va voler delectar les festes amb l'actuació de l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina. El cercavila va tindre lloc des de la plaça Rosa dels Vents, dividint-se en dos grups i recorrent tot el passeig marítim de nord a sud.

Per a tancar el Dia de la dolçaina, i després del sopar de germandat, es va organitzar una discomòbil amb la principal actuació de Cristal Dior, creador de la versió valenciana del Dolçaina style. “Va tindre un gran èxit la veritat, la gent va arribar una hora abans del començament per a agafar lloc, no ens l'esperàvem”, afirma Jose Miret, coordinador de la trobada i també format en l'escola municipal, amb Xavier Ahuir, etern professor de l'escola i alma mater de la dolçaina en la població.

Amb trenta anys a les esquenes, el nombre d'aficionats a este instrument tradicional continua creixent a través de l'escola i el pròxim mes d'octubre donarà comienzo el nou curs.

Les preinscripcions per als interessats a aprendre a tocar la dolçaina es realitzen en la Casa de Cultura a partir de l'11 de setembre, de 18 a 20 hores. Les classes  donaran començament l'1 d'octubre i l'horari per als més menuts serà dilluns i dimecres de 18 a 19.30; mentres que l'horari dels adults és dilluns i dimecres de 19.30 a 21 hores.

Informa: Beatriz Rada

781-dia-dolcaina-3

 

20 Agost 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres